2024 53. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2024 19:11
Yusuf Atılgan üslubu ve özgün konuları ile beni her defasında şaşırtan bir yazar. Canistan'dan önce Aylak Adam ve Anayurt Oteli kitaplarını okumuştum. Canistan yazarın ölmeden önce yazmaya başlayıp tamamlayamadığı son kitabıdır. Eksik kalmış bir his uyandırmıyor, aksine tamamlamış bir kitap gibi duruyor. Canistan dönemin insanını, köylüsünü,köy yaşantısını , kültürünü açık bir şekilde ortaya koymuş. Dönemin tarihi olaylarına tanıklık etmiş, hürriyet kavramının Anadolu hayatında cereyen etmeye başladığı yıllardır.Yunanlıların Anadoluya karşı saldırıları Manisa ve İzmir çevresinde cereyen eden olaylar Selim adlı karakter üzerinden, geçmiş ve şimdiki zaman çizelgesinde anlatılmış. (Not: Yusuf Atılgan'da manisa doğumludur.) Selim küçük yaşta babasını kaybetmesiyle birlikte hep kendini eksik hissetmiş gururlu bir karakterdir. Başarılı ve çalışkan köylüyü temsil eder ,ama bu gurur meselesi onun yakasını bırakmayarak kine büründürmüştür. Olay örgüsü kısa bir kitap olduğunda spoiler vermemek için içerikten daha fazla bahsetmek istemiyorum. Sürükleyici ve okuyucuyu sıkmayacak bir kitap.
CanistanYusuf Atılgan · Yapı Kredi Yayınları · 20175,2bin okunma