Puan vermedi·59 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 20:25 Karmaşa ile yalınlık aynı çizgide olabilir mi? Bu kitapta olabildiğini görüyoruz. Deyim yerindeyse diyardan diyara, oradan buraya atlayan ve anlatım bütünlüğünün olmadığı satırların kendi içindeki uyumu ve anlaşılabilirliği okuru şaşırtıyor.
Ben bu kitabı dağınık ancak her aranılanın bulunabildiği bir odaya benzettim. Düzensizlik içinde düzen. Bu anlamda daha önce karşılaşmadığım bir anlatım.
Kitap bir içsel muhakemeyi konu ediniyor. Düşüncelerin ve duyguların hesaplaşması diyebiliriz. Sokak sokak dolaşan ana karakterin varış noktasına nasıl eşitliğine şahitlik ediyoruz. Bunun yanında bir boş vermişlik de söz konusu.
Kitaptan alıntılamış olduğum “Ne yerde ne gökteydim.” cümlesi aynı zamanda kitabın özeti niteliğinde bana kalırsa. Kısacık olay olay örgüsüne bu denli derin hesaplaşmalar nasıl sığabilmiş şaşırılacak şey.
İsminin cazibesine kapılarak edinmiştim bu eseri. İyi ki de kapılmışım. Okurunu şaşırtan eserlerle karşılaşmak pek keyifli doğrusu. Keyifli okumalar dilerim.