2024 31. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2024 14:03
KAR FIRTINASI    Öğretmen kitaba kaldığı yerden devam etti. Kitabı kapattığında geriye üçte birlik kısmı kalmıştı. “Şimdilik bu kadar.” deyince çocuklardan yine itirazlar yükseldi. “Öğretmenim ama devamını çok merak ediyoruz. Burada bitiremezsiniz.” dedi Çiçek. “Devamı da yarın... Arkası Yarın yapıyoruz.” dedi öğretmen geri adım atmayarak. “Öğretmenim ama böyle çok merak ediyoruz. Aklımız kitapta kalıyor.” dedi Hakan. “Ne güzel işte! Kitapların en güzel yanlarından biri de budur. Onlarla dost oluruz ve hayallerimizi süslerler. Aklımızda misafir olurlar.” diye cevapladı öğretmen.    Çiçek, Selma, Haydar ve Hakan'ın arkadaşlığı güzel bir dil ile anlatılmış. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını sevdim ve ekip ruhunu da kitabı okurken hissedebiliyorsunuz. Katıldıkları yarışmayı kazanmaları sonrası bilginin büyük bir mutluluk olduğunu anlamaları ve bilmenin, öğrenmenin sonu olmadığını daha öğrenecek çok şeyin olduğunu anlamaları, gelecekte iyi yerlere geleceklerinin göstergesi olmuş. Hele ki fırtına çıktığında ise öğrendikleri bilgileri uygulamaları, mağdur insanlara yardım etmeleri, kurtarma ekiplerine yardımcı olmaları beni fazlası ile mutlu etti. Umarım yeni nesil böyle düşünceli ve yardımsever olur. Tatilde iken rahatlarını düşünmeyip o soğukta mücadele etmeleri ve yarışmada kazandıkları ödülü mağdur olan çocuklara hediye etmeleri ne büyük bir incelikti.   (“Öğretmenim ama böyle çok merak ediyoruz. Aklımız kitapta kalıyor.” dedi Hakan. “Ne güzel işte! Kitapların en güzel yanlarından biri de budur. Onlarla dost oluruz ve hayallerimizi süslerler. Aklımızda misafir olurlar.” diye cevapladı öğretmen.) Kitapta bu kısmı da çok sevdim. Kitapların çocuklara güzel bir şekilde aşılanması muhteşem olmuş. Bu eseri okuyan çocuklarımıza, güzel ve anlamlı mesajlar verecek her bir satır.   Mutlaka okuyun ve çocuklarınıza okutun derim.   #gülhanalışık #karfırtınası #okudumbitti  #yorum
Kar FırtınasıGülhan Alışık · Acayip Kitaplar · 20243 okunma