Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 03 Aralık 2024 10:51 EMERIC PRESSBURGER-CAM İNCİLER
Yaşadığı dönemde Almanya nazilerinin başa gelmesiyle birlikte Yahudi kişiler tedirgin olmuştu o insanların içinde Emeric de vardı ve nazilerin başa gelmesiyle ülkeyi terk etti ve terk ettikten sonra hayatı hep tedirginlik için de geçti ve o üzerindeki izleniyor hissinden bir türlü kurtulamadı.
Karakterimiz Doktor Otto Reis Müller olan kar Almanya'da İnsan zihni üzerinde araştırmalar yapar insanları dinler onların anılarını kayıt eder ve beyin ameliyatı yapar iyileşmelerini bekler tekrar onlarla konuşur anılarını yazar ve tekrar ameliyat eder Hangi anılarını hatırlayıp hatırlamadıklarını anlamaya çalışır kimine göre kar bir suçludur kimine göre de gaz odalarında ölmekten kişileri kurtaran onlara 3 ay hastane ortamında bakan besleyen yemeklerini veren sonra da onları ameliyat edip anılarını kaydedip hayatlarını kurtaran bir kurtarıcıdır Kars savaş sırasında eşini ve çocuğunu kaybetmiş ailesinin yasını tutan müzikten tiyatroya kadar ilgisi ve alakası olan bir beyefendedir geçimini piyano akort ile sağlamaktadır bir yandan da adı insanlığa karşı işlediği suçtan ötürü aranan bir doktordur.
Kurgusu gerçekten çok dikkat çekici karakterin hayatını böyle film izler gibi okuyorsunuz.
Ama kitabın başındaki adam mı sonrasında öğrenmiş olduğunuz gerçeklerle aynı kişi mi olduğu arasında gerçekten çok büyük bir şok yaşıyorsunuz.
Ben kitabı genel olarak çok beğendim karakterin yaşamış olduğu savaş sırasında eşini ve çocuğunu kaybettikten sonraki doktorluğa evrilmesi ve oradaki insanların hayatlarını konu alarak anılarına varana kadar kayıt etmesi 3 aylık bu süre zarfında kişileri analiz etmesi çok çok etkileyiciydi Kitapta kk bilgiler yazarın torunu tarafından aktarılmıştır kısacık bir kitap olmasına rağmen ben sevdim ve konusundan çok etkilendim.