···Okunma: 04 Aralık 2024 21:03 Mrs. Harris, Londra'da yaşayan, orta yaşını geçmiş bir kadındır. Geçimini evlere temizliğe giderek sağlar. Bir gün, çalıştığı zengin bir evde ünlü bir markanın gece elbisesini görür ve ona hayran kalır. O an, hayatında ilk kez kendisi için bir hayal kurar ve bu hayalini gerçekleştirmek için para biriktirmeye başlar.
Gösterdiği çabanın sonunda nihayet Paris’e gider. Ancak kendini bambaşka, yabancı bir dünyanın içinde bulur. Zamanla samimi ve dürüst kişiliği sayesinde birçok insanın kalbini ve dostluğunu kazanır.
Özellikle Mösyö Fauvel’in, Natasha’nın ve Madam Colbert’in hayatlarına adeta bir peri gibi güzellikler getirir. Bu süreçte hayalindeki elbiseye de kavuşur ve sonunda Londra’daki evine geri döner.
Ancak, yaşadığı talihsiz bir olayla dünyası başına yıkılır. Günler sonra kapısı çalınır ve bir kurye ona paketler bırakır. Bayan Harris’in salonu adeta bir çiçek bahçesine döner. Şaşkınlıkla notları okur ve mutluluktan gözyaşlarına boğulur.
Nitekim, aklına gelen güzel hatıralarla birlikte kaybettiği mutluluğu ve hayatın anlamını kalbinde yeniden bulur.
Ayrıca kitabın Mrs. Harris Goes to Paris adlı bir filmi de var. Onu da mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Zira, tam kışın izlenecek sıcacık bir film.
Şimdiden keyifli okumalar ve izlemeler :)