·136 syf.····Okunma: 06 Aralık 2024 14:52 YAKICI SIR
Evet bir Zweig eseri daha... Yazarın kitaplarını her okuduğumda beni şaşırtan şey kadınları ve bize ait duyguları çok iyi betimlemesi, aktarabilmesidir.
Yakıcı sır, çapkın bir baronun tatil için gittiği otelde vakit geçirmek için bir kadın arar. Güzel, çekici biri vardır fakat baron kadına yaklaşamaz. Kadının on iki yaşındaki oğlu Edgar'ı görür ve ona yaklaşmanın yolunu bulur.
Edgarla arkadaş olan baron onu kullanarak annesiyle samimiyeti artırır fakat artık çocuk ayak bağı olmaya başlayınca ondan kurtulmanın yollarına bakar. Baron çocuktan kurtulma planları yaparken Edgar da annesiyle onu yalnız bırakmamanın yollarını bulmaya çalışır.Fakat Edgar çocukluktan yetişkinliğe geçişin kapısındadır.Baron bu kapının anahtarı olacaktır.
Yetişkin dünyasının ne kadar karmaşık, zor ama bir o kadar da cazibedar olduğunu kavramaya başlar. Edgar, annesi ve baron arasında görünmez ama hissedilebilir bir mücadele başlar.
Peki kazan kim? 89 sayfalık ince, sürükleyici, yetişkin ve çocuk psikolojisini derdinden analiz etmiş bu kitabı okuyarak öğrenebilirsiniz.
İyi okumalar dilerim.