2024 65. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2024 16:23
Yumuşak huylular ve tatlı kalpler için. Kitabın kapağından güzel bir romantik komedi okuyacağım hissine kapılmıştım lakin yanılmışım. Beğendim diyemem. Güzel başladı ama slow burn ilerlemesi hoşuma gitmedi. Karakterlerin sürekli birbirlerine karşı içsel savaşları yorucuydu. İkili arasında dinamik bulamadım çok yavan, mide bulandırıcı şekilde tatlı ve basittiler. Bu kitapla şunu anladım ki ben içine kapanık kız karakter sevmiyorum. Annie sürekli kız kardeşlerinin onun hayatını yönetmesine izin veriyordu. “Ben Annie’im kimse benden bunu beklemez” gibi düşünceleri açıkçası ne zaman bu düşünceleri aşıcak diye düşündürttü ama slow burn ilerlediği için bir türlü aşamadı. Kendi düşüncelerine önem vermeyip çevresini memnun eden karakterdi. Will ise sürekli “ben böyle olmayacağım” cümleleriyle kendini avuttu. Tamamen zıt ikili, biri evlenmek istiyor diğeri evliliğe tamamen karşı. Zıt kutuplar birbirini çeker sözüne karşı koyamadılar ama kitap benim gözümde o kadar yavaştı ki bilemiyorum karakterler sürekli birbirleriyle savaş halinde olmasa çok güzel romantik komedi kitabı olabilirdi. Ayrıca koskoca kasaba halkının işleri güçleri yokmuş Annie ve Will’in ilişkisini onaylayıp onaylamadıkları tartışıp bunun üzerine toplantı yapmalarına anlam veremedim. Annie ve Will biraz daha zorlansa okuması eğlenceli çift olabilirdiler. Tatlı sahneleri vardı özellikle Will’i Annie’ye karşı tutumları güzel hissettirdi. Kitabın ismi Pratik Mükemmelleştirir ama bu mükemmel kısmı bir noktadan sonra “artık pratik yeter zaten gerek yoktu” kısmına geçti. Annie, içinde ki boşluğun evlenmediği için kapanmadığını düşünür ve aile kurmak ister. Erkeğini bulmak için randevulara çıkmaya başlar ama kendisi içe dönük kişiliğinden dolayı randevularında hep başarırız olur. Erkek kardeşinin nişanlısı aynı zaman ünlü olan Amelia’nın yakın koruması Will ise, Amelia’nın sinsi düşünceleri sayesinde Annie’nin date koçu olmaya başlar.
Practice Makes PerfectSarah Adams · Dell · 202352 okunma