2024 75. kitabı
"Her cinayet, çözümüne göre değişik özellikler gösterir; kimisi akıl yürütmeyle, kimisi delille, kimisi tesadüfen, kimisi ise hem akıl yürütme hem delille çözülür." #alıntı Bir polisiye sever olarak en çok da polisiyenin; klâsik bir konunun dışına çıkıp, çok ayrıntılı bilinmeyen, ilgilenilmeyen ama hayatın içinde olan toplumsal konular üzerinden kurgulanmış olanlarını seviyorum. #MustafaKalender ; tarikatlar ve din arasındaki ilişkiyi konu aldığı #şahtiyecinayetleri 'nde, merak duygusunu diri tutarak, farklı bir bakış açısı ve okuru araştırmaya sevk edecek bir meteryal sunuyor. Dinde yozlaşmanın önüne geçmek adına işlendiği iddia edilen cinayetlerde, dinin nasıl çarptırıldığını çok başarılı bir şekilde anlatmış yazarımız. "Şathiye; sözlük anlamı iki cümleye karşılık gelen bir kelime. Eğer ilk cümleyi okur ve bırakırsak, farklı düşünceler içinde önyargılı davranma eğilimi içinde olabileceğimizi, kulaktan dolma bilgileri bir kenara bırakıp araştırmanın, okumanın, anlamanın, dinlemenin, gerekliliğini ve önemini akıcı bir şekilde de anlatıyor aslında sırrı içinde saklı bu kelimeyle. Barman Kara ve yardımcısı Hüseyin ile seri katilin peşinde, adım adım ipuçlarını topladıgımız satırlarda, sonuca ulaşmak için yapılan detaylı araştırmalar sonucu ortaya çıkan diyaloğlarda yazarın konuya hâkimiyetini fark ediyoruz. Araştırılmış, üzerine düşünülmüş ve zekice hazırlanmış bir kurgu. Kapak tasarımını da çok beğendiğim tadı damağımda kalanlardan. Biraz daha uzun olsa yazar konuyla ilgili araştırmalarını biraz daha satır aralarına yaysa ne güzel olurdu dedim. Tabii ki bunlar her zamanki gibi benim düşüncelerim. Barman Kara ve ekibiyle tanıştığım için çok mutlu olduğum yazardan okuduğum ilk kitap. Toplamda basılı 3 kitabı varmış. İlk fırsatta diğer ikisini de okumak için listeme ekliyor ve #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seven tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. "Şathiye" ne demek biliyor musunuz? Bu konuda okuduğunuz kitaplar var mı?
Polisiye
Şathiye CinayetleriMustafa Kalender · Herdem Kitap · 20247 okunma