Merhabalar. Bugün sizleri Kızıltepe mahallesine davet ediyorum. Günü, dedikodusu ve birlik beraberliği bitmeyen bu mahalle her gün yeni bir olaya uyanıyor. Bunun sebebi Nur ve onu hiçbir zaman yalnız bırakmayan Mahira sayesinde diyebilirim. Uzun zamandır her bir sayfasında kahkahalar atıp durduğum bir kitap okumamıştım. Ben mahalle insanıyım. Yani kurgusu, dizisi, filmi.. Benim için hep listenin başındadır. Sevgili Sancak bu kadar güzel sevemezsin. Tamam mı? Aykırı bir durum bu ve senin yüzünden aşka olan inancım artıyor! Yapma yanarız! Mahira kızım sen bensin.. Her şey daha ne kadar kötü olabilir dedikçe güncelleme geliyor. Herşey çok güzel olunca ne zaman yerin dibine saplanacağım diye bekliyorum. İki öz bir manevi abi, deli arkadaşlar, temizlik hastası bir anne ve üniversite okuyan genç kızımız Mahira.. Sizce ben bu kitapta da yan karakterlerden birine düşmüş müyüm? Tabii ki! Volkan sen benimsin. Yani hem öküz, hem kaba, hem nahif hem örtmen ve hemde bilinçli.. Aranan aşk adamı resmen. Gerçi bir rakibim hemde güçlü bir rakibim vae gibi görünüyor da henüz emin değilim. İkinci kitapta göreceğiz.
Sancak Kızıltepe.. Adam hem avukat hem mahallenin sahibi hemde mahallenin gözde bekarı. Haklılar adam yürüyen karizma olabilir. Ete kemiğe bürünse mahallr yanar. (yorumcu burda aslında hepsini ete kemiğe büründürerek okuduğunu itiraf ediyor.) Nur ve Mahira arasındaki dostluk bana @gulizcil ile aramızdaki uyumsuz uyumu hatırlattı. Çok şükür ki ben ne yapsam yargılamaz ve yapmıştır diyecek kadar beni tanır! Kitap aktı gitti arkadaşlar. O mahalledeydim ben. O gün tabağı benim önümdeydi. O mahalle kavgaları benim kapımın önündeydi. O kartalın dolmuş güzergahı benim burdan geçiyordu. Resmen yaşadım kitabı. Lakin her yerde okurken dikkatli olun. Çünkü ben insan gibi gülmediğim için karnıma ağrılar girdi sesim çıkmasın diye. Malum 2 gün boyunca kitabı kendimle gezdirdim. Mahira tam iyiyim, guzelim bebek gibiyim derken.. Geçmişin gölgesinde izi bile kalmamış bir detay hortluyor ve bizim işler karışıyor. Sancak'a gerçeği anlatmak zorken yanlış anlamasını görmek kırıcıydı. Yani bu kadar hödük olmasalar bizim kızda bu kadar laf dolandırmaz net olurdu. Demi ama? Dermişimmmmm! Mahira ihtiyacı olmasa bile çakallık masterının hakkını vermek için çakallık, üç kağıt yapardı diye düşünüyorum. Son sayfada bir çığlık bir acı! O kadar kahkahanin üstüne hiç yakıştı mı sevgili @hazalabaa? Şimdi biz devam kitabını nasıl bekleyeceğiz? Acil devamı gelmeli LAPİS YAYINLARI . Resmen istek değil ihtiyaç!