2024 86. kitabı
OKUDUM BİTTİ Kitap Adı: Gölgeler Kitabın Yazarı: Ogün ORPARS Kitabın Yayınevi: ORPARS Yayıncılık Sayfa Sayısı: 80 Kitap Yorumu: Bu eseri okumadıysanız şiir okudum saymayın kendinizi. Hayal diyarlarından, gerçekliğe inemeyeceğiz bir kitap. Ruhunuz işleyecek satırlarda kaybolma garantili şiirler... İçinizden bir parça koptuğunu hissedersiniz güzel şiirler okuyunca. Aslında hayatın ve dünyanın da bir şiir olduğunu buna dair eserler okuyunca anlıyorsunuz. Acısı, tatlısı, aşkı, Hayal kırıklığı neler neler var diyor insan; hem dünyada hem de şiirler de. İçimde bir evren var ben bir evrenin içindeyim demekle eş değer aslında bir şiirin içinde olmak ya da şiirin kendisi olmak. Çok keyif aldığım bir eser. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. Kitap: Çeşitli Şiirlerden Oluşmakta. (Alıntı) : "SON RÜZGAR Solmuş yaprağım, Solmaya mecalim yok, Hayat çeşmesinden, hayat bul. Gölgemi tenine sarmala, geceyi avuca, Yastığının başında kandil. Tırnaklarını geçirip toprağın bağrına, Yanaşayım soluğuna, son nefese... Ruhum yol alırken, tenim tenimle... Ruhum ruhumla kaldığında... Son sızı olsun karanlık gözlerin. '' İzleyim tenimi/ ruhumu, ayrılığın en acısı. Kaç bin yıllık tanışıklık son bulurken, Hüzün akıp geçsin aşk pınarından. Avucuma doldurayım, tüm günahlarımı, Gözlerim yaşlı, son rüzgâra bırakayım. Nerede başladı? Nerede bitti ki? Biten zamandı. Güneş doğup/ batarken... Hiç yok oldu mu? Tenime sarılmış ruhum eskiyince, Elbet gerek tenime yeni kıyafet. Can mıdır? Kıyafet mi ruhum? Çınar gölgesinde serinleyen ruhum, Tenimden ayrılırken izlerim, İki aşığın son vedasını Gölgemi son rüzgâra bırakıp, şehrinin surlarına, Bayrak diye burçlarına, ruhumu dikip, Şehrin ışıklarında değil, yıldızlar altında uyumaya." #kitap #okumak #yazmak #mavi #ogünorpars #gölgeler #orparsyayıncılık
Şiir
GölgelerOgün Orpars · Orpars Yayınları(Play Kitaplar) · 20241 okunma