Olabildiğince Mutlu
2024 13. kitabı
Olabildiğince Mutlu // #kitapyorumu Puanım: 9/10 • Konusu • Bir hastanenin koğuşunda üç küçük kız. Bir kamyonetin arkasından düşen piyanonun çarpması sonucu uyluk kemiği parçalanan Evie, Zatürre hastası olan Lucy ve apandisiti patlamış olan Jemma. Evie ve Lucy daha önceden birlikte aynı koğuşta iken yanlarına sonradan Jemma dahil olur. Sürekli her şeyden şikayet eden, bir türlü bir şey beğenmeyen ve patavatsız söylemleri olan biridir Jemma. Yeni yeni genç kız olma yolunda ilerleyen bu üç küçük kızımız bir gün koğuş penceresinden hastanenin karşı yolundaki bir suça tanıklık ederler. Tüm olay zinciri de burada başlar. Kızlar tüm tehlikelere ve başlarına geleceklere rağmen bu işin peşini bırakmazlar ve ne olduğunu çözme konusunda ısrarcı davranırlar. O günden sonra onları birbirinden aksiyonlu ve gerilimli günler bekliyor olacaktı. Ve beklenmedik bir son... • Benim Yorumum • Kitaptan yeterli zevki gerçekten aldığımı düşünüyorum. Heyecan kısımları da gerilim kısımları da yerli yerindeydi bana göre. Puan kırmamın tek sebebi çok daha çarpıcı ve daha büyük şoka uğratıcı bir son olabilirdi böyle bir kurguya ve böylesine heyecanı hep yüksekte tutan bir akışa göre. Onun dışında Jemma karakteri söylemleriyle çok sinirimi bozdu kitap boyunca. Zatürre olan, aynı zamanda lösemi olmuş olan Lucy'e onun bu yönüyle alakalı düşüncelerini ölçmeden tartmadan direkt söylüyordu. Sadece Lucy'e değil, hastane personelinden hemşirelere kadar, hatta ve hatta diğer hastalara kadar herkesi zor durumda bırakacak hareketleri vardı. Kitabın geneline baktığımda çok beğendiğim bir kitap oldu. Sonunun böyle olmasını bir eksiklik olarak asla görmüyorum. Çok büyük zevk aldım, yeterli gerilime ulaştım bu benim için gayet yeterliydi. Size de çerezlik olarak okumanızı öneririm.
2024 Okuma Raporları
Olabildiğince MutluJane Godwin · Çınar Yayınları · 202215 okunma