···Okunma: 01 Aralık 2024 02:01 İlk 90 sayfayı okumaya kendinizi zorlarsanız kitap güzelleşiyor. Yetişkinlere özel çocuk kitapları da var ama bu onlardan değil bence. Yine de hikaye güzelleşti daha doğrusu asıl anlatılmak istenen olaylara bizi götürecek kısımlar geçince hikayeyi sevdim. Sosyal medyada çok övgüyle bahsediliyordu. Bu da bende belki bir beklenti yaratmış olabilir. Umduğum kadarını bulamasam da yine de iyi ki okumuşum diyorum.
SPOILER
Hizmetkârların Colin'e tavırları hiç hoşuma gitmedi. Gayet kolay şartlar altında güya çalışıyolar buna rağmen hâlâ daha kolayının peşindeler. Çocuğun hiçbir şeyi olmamasına rağmen babasının tavırlarından güç alıp çocuğun ölmesini bekliyolar. Yanında o şekilde konuşmak ne demek? Sonra da Colin çok emrivaki konuşuyomuş. Hak ediyor musunuz acaba ricayı? Martha, Mrs. Sowerby ve Ben weatherstaff sevdiğim isimlerdi. Mrs. Sowerby ve ailesinin daha iyi şartlarda yaşadığını görmek isterdim. Umarım ödüllendirilmişlerdir. Karakter gelişimi güzel anlatılmıştı. "Sihir" hoşuma gitti. Düşünce gücünün öneminden bahsetme tarzı ve nasıl yapılacağını anlatma şekli takdire şayan. Hiç bilmeyen biri bir çocuk da olsa anlar ve yapabilir. Zaten bildiğiniz bir şeyi bi çocuğun anlamasını sağlayamıyosanız bilmiyorsunuzdur diye bir laf var. Güzel kitaptı.