İnsanlığımı Yitirirken
2024 99. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 18:25
Yazarın hayatını Stefan Zweig'ın hayatına benzer buldum. İkisinin de intihara meyilli olup yanındaki kadınları buna sürüklemeleri... Zweig eserlerinde kadını işlerken Dazai erkekler ve onların iç dünyasındaki yalnızlığı ele almış. Yine genel olarak insanlığın yozlaşmasını işlemeleri gibi birçok ortak yön buldum. İkisinin eserlerini de severek okuyorum, okumanızı da tavsiye ederim. Toplum gerçekleri tarafından işgal edilmiş bir yaşamın hazin veda mektubu... Yozo, ailesinin geleneksel tutumu ile iç dünyasındaki dalgalanmalar arasında sıkışıp kalır. İçine düştüğü bu dehliz günden güne sonu görünmeyen bir yalnızlığa yelken açar. Bu boğucu atmosferde tutunacak bir dal bulamayan ve aidiyet duygusunu yitiren Yozo için tek seçenek toplumun dışına itilmesi olur. İnsanlığımı yitirirken, toplumsal kuralların ve belirlenmiş keskin sınırların çerçevesinde varoluşçuluğun adımlarını atmaya çalışan bir yabancılaşma hikayesidir. "Benim için 'toplum' dibini bilinmezliklerin kapladığı korkunç bir şeydi; asla tek bir mücadeleyle neyin ne olduğuna karar verebilecek kadar basit bir şey değildi." ~Osamu Dazai
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · Tokyo Manga · 202360,1bin okunma