2024 134. kitabı
Doğu’da soğuk bir kasaba.. Gümüş Soydan, belediye başkanı Hüseyin Soydan’ın tek torunu.. Kader ona yaranmak için türlü maskaralıklar yapan oğluna bir erkek evlat sahibi olmayı nasip etmemiş. Ama Hüseyin Bey, soyadına yakışır bir evlat olsun diye oğluna Güçlü ismini vermiş ne büyük ironi! Hüseyin soydan, yetmiş beşinde bir belediye reisi, Güçlü Soydan babasının ölüm sırasının bir an evvel gelmesini bekleyen belediye reisi adayı.. Oniki yıl sonra Kasabaya yeniden profesör Cem Güneş gelir. Bizde Dedesinin geçmiş hayatından olan bu adamı Gümüş’ün dilinden dinleriz.. Görüşlerinden dolayı Dedesi ile fikir çatışmaları yaşayan bu sırlarla dolu adamın dönüşü ile gizli kalmış, üstü kapatılmış tüm olaylarda bir bir ortaya çıkmaya başlar.. Geldiği gibi kasabada bir öğrenci yurdu yaptıran ve bu konu ile ilgilenmesi için zamanında eğitimine destek olup yetiştirdiği polis Can Güney’i sorumlu tutan Profesör ’ün asıl amacı ne olabilirdi acaba? Ya peki Hüseyin Soydan ile Profesör Cem Güneş’in geçmişlerindeki bağlantı? Gümüş tüm sırların ortağı olmasına rağmen kasaba için nasıl bir gelecek vaat edebilirdi? Kitabın son sayfalarındaki itiraflar kulaklarımı tıkayıp çığlık atmama sebep verecek cinstendi.. Okurken karakterlerin psikolojik tahlillerini yapıp, doğru ve adaletli olma kısmında karar veren tarafta olmayı hiç istemedim.. İnsan denen varlığının kibrinin, üstünlük ötekileştirme ve sevgisizlik yüzünden yapabileceklerinden korktum yeniden.. Dönüş okumanızı şiddetle istediğim Türk edebiyatı için nefis bir yeni roman..
DönüşUlaş Sever · Destek Yayınları · 202411 okunma