2024 118. kitabı
Selaamm Gençlik Salih Başkomiser, hayatının sonbaharına yaklaşmış bir polis memuru. Eşi Cavidan'ın ölümünden sonra, tüm sevgisini ve enerjisini kızı İpek'e adayan Salih, emeklilik günlerini sabırsızlıkla beklemektedir. Ancak, bir sabah meslek hayatınin belki de en çetrefilli davası kapısını çalar. Rasim'in ani bir çağrısıyla kendini Okmeydan''ndaki bir cinayet mahalline doğru yolda bulur. Cinayete kurban giden kişi Abuzer Karagül"dür: adeta kötülüğün vücut bulmuş hâli. Abuzer Karagül, suç dünyasında kendine yer edinmiş, adaletin boşluklarından yararlanarak her defasında paçayı sıyırmış bir isimdir. İnsanlığa dair en temel değerleri çiğnemekten çekinmeyen Abuzer, toplumun en kırılgan üyelerini bile hedef alan bir zalimdir. 10 yaşındaki Berat adındaki Down sendromlu bir çocuğa yaptıkları ise tüyler ürperticidir. Ancak bu kez, onu koruyan hukuk oyunları ve sahte raporlar da canını kurtarmaya yetmez. Bir gün, tanımadığı bir el tarafından vahşice öldürülür. Halatlarla asılip ardindan pala ile ortadan ikiye ayrılan Abuzer'in cesedi, adeta işlediği suçların ağırlığını taşır. Salih ve ekibi, bu cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak karşılarında alışılmadık bir katil vardır. Katil, işlediği cinayette tek bir iz dahi birakmayacak kadar ustalıkla çalışmıştır. Bu durum, Salih'i her geçen gün daha fazla çıkmaza sürükler. Ekip, maktulün hayatına dair karanlık sırları araştırırken, Abuzer'in yalnızca bir başlangıç olduğunu fark ederler. Bu cinayet, katilin durmayacağının ve toplumun en karanlık köşelerine uzanacağının habercisidir. Fakat bir yandan da, işlenen bu cinayet toplumda bir tür rahatlama duygusu yaratır. Abuzer gibi bir insanın ölümünün gerçekten bir adalet mi yoksa başka bir intikam türü mü olduğunu sorgulatır. Beni Kim Öldürdü, yalnızca bir polisiye roman değil; aynı zamanda insan doğasına, adalete ve intikama dair önemli sorular soruyor. Abuzer'in ölümünün toplumda yarattığı rahatlama, adaletin sadece mahkeme salonlarında mı sağlanması gerektiği konusunu düşündürüyor. Katilin kim olduğu kadar, neden böyle bir yolu seçtiği de derinlemesine irdeleniyor. Eğer bir solukta okunacak, temposu yüksek ve düşündürücü bir polisiye arıyorsanız, Beni Kim Öldürdü tam size göre bir kitap. Akıcı dili, sürükleyici olay örgüsü ve finaldeki beklenmedik sürpriziyle sizi koltuğunuza mihlayacak. Salih Başkomiser'in maceralarını daha fazla okumak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Beni Kim ÖldürdüAhmet Küçükkerniç · Kumran Yayınları · 2016113 okunma