2024 37. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 14:30
Ata, ailesinden ayrı yaşayan ve bir bankada çalışan bir genç. En yakın arkadaşı aynı zamanda iş arkadaşı olan Aslı ve hayatı doludizgin ilerliyordu en azından şimdiye denk. Bir gece kötü rüyalardan uyanarak evinde sesler duymasıyla başlıyor maceramız. Ardından notlar, yanıp sönen ışıklar, peşini bırakmayan görüler/silüetler olarak devam ediyor. Yıllardır sabit duran vazo durup duruken kırılıyor ve eve geldiğinde parçaları kendi kendine temizlenmiş buluyor ve bunun gibi şeyler olmaya devam edip artık hayatının bir parçası olmaya başlıyor ve en sonunda evde yalnız yaşamadığını düşünmeye başlıyor ki haklı da zira gizemli güçler yakın zamanda yakasını bırakacak gibi görünmüyor. Ata, ne kadar çok korksa da bir erkek olarak bu korkularını birileriyle paylaşmaya özellikle arkadaşı Aslıyla paylaşmaya çekinse de onun ısrarlarına dayanamayıp sonunda başına gelenleri anlatıyor. Aslı, başta inanmakla inanmamak arasında kalsa da her zaman arkadaşının yanında olup ona destek oluyor ve işler iyice çığrığından çıkmaya başlayınca bu işlerle ilgilenen sezgisi kuvvetli bir arkadaşı olan Emelle tanıştırmaya karar veriyor. Ata bir yabancıya ve bunun kız olmasından kaynaklı hikayesini anlatmaya çekinip mırın kırın etse de nitekim ikna olup Emel'e gidiyorlar ve burada işin altyüzünü öğrendikten sonra hepsi bir olup Atayı bu işten nasıl kurtarabileceklerini düşünmeye başlıyorlar. Aslında değinmek istediğim daha bir çok nokta olsa çok fazla spoilera girmek istemiyorum onun yerine şimdi kitabın bende uyandırdığı duygulardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kitabı çok sevdim. Bunun en önemli sebebi bir korku kitabı olarak aradığım şeyi benle buluşturmasıdır. Uzun zamandır korku olarak elime aldığım hiç bir kitap beni bu kadar çok korkutmamıştı. Okurken resmen hop oturup hop kalktım evin içinde tövbe estağfirullah çekip dualar ederek dolaştım resmen. Her ne kadar şu an hatırlamasam da okuduğum ilk gün kötü rüyalar gördüğüm ve sürekli uyanıp durduğuma da değinmek istiyorum ki bu kitapla mı ilgili tam olarak bilmesem de beni oldukça etkilediğini söylemeliyim. Normal şeylerden çok korkmasam da (ki seri katilli diziler izleyen biri olarak bunu söylüyorum) işin içine paranormal olaylar girdi mi işte orda bir durmak gerekiyor. Ayrıca yazarın yazım dili de çok hoşuma gitti. Oldukça akıcıydı sizi sürükleyip götürüyor zamanın nasıl geçtiğinizi kaç sayfa okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz korksanız da devamını merak edip okumak istiyorsunuz ki ben en azından öyle oldum. 18 yaş altı çocuklar haricinde herkese bu kitaba bir şans vermesini memnuniyetle öneririm. Çok da uzatıp sizi sıkmak istemiyor burada yorumumu bitiriyorum. Keyifli okumalar canlarım kitaplarla kalın... Güçlerin Gölgesinde Osman Özer
İnceleme
Güçlerin GölgesindeOsman Özer · Cinius Yayınevi · 202115 okunma