Callum, gezegenlerinde savaş patlak vermeden önce Artek'in babası tarafından silah, dövüş vb eğitimleri vermesi adına öğretmen olarak tutmuştur ve Calllum da Artek'in küçüklüğünden beri onun yanında olup bu eğitimleri vermeye kendini adar ancak yıllar sonra savaş başlar ve Babası Artek'e savaşa komutanlık yapmasını emreder. Hiç istemese de gitmek zorundadır bu derdini tabiki Callumla paylaşır ancak sonra beklemediği bir tepki alır ve Callum, Artek nereye giderse gitsin onu takip etme kararı almıştır.
Savaş biter ve - adını unuttum - insanların da sonradan yerleştiği bu gezegene yedi kardeş birlikte gelir. Çok eski zamanlarda bir adamın gelini için yaptığı dağ başındaki bu çiftliğe yerleşirler. Hiçbiri başta hayatlarında bir gelin istemezken bu düzen Artek, gelini Nellyi getirdikten sonra bozulur.
Önceki kitabın yorumunu okuduysanız hatırlarsınız Nelly'nin anlattığı hikaye yüzünden bir takım kardeşler insanların toplandığı yere giderek kendilerine gelin kaçırmışlardı ya. Hah işte Benjarı'ın kaçırdığı gelin, bu hikayede okuyacağınız Pearl karakterinin kardeşi olmaktadır.
Pearl hayatını kardeşine adamış her adımını onun için atmaktadır. Hayatını cehenneme çeviren o evliliğe de bu yüzden katlanmıştır ya... Nitekim balodan geldikleri gece bir takım sesler duyarak kardeşini kontrol etmek için odasına girdiğinde onu karşılayan bomboş bir odadır. Kardeşinin kaçırıldığını anlayınca hemen kendini evden dışarı atar ancak kasabalılardan kimse ona yardım etmek niyetinde değildir. Zira Ruby'nin hiç hoş bir ünü yoktur. Başka çaresi kalmayan Pearl'in ilk görüşte etkilendiği Callum aklına gelir ve atına atlayarak ondan yardım istemek üzerine bu karlı fırtınada çiftliğe doğru yol alır. Nitekim yolda bir takım kızak izlerine denk gelen Pearl, kardeşini kaçıran kişinin uzaylılardan biri olduğundan şüphelenir ve tam gaz ilerlemeye devam eder... Taki çığ düşüp atıyla birlikte onu bayıltana kadar... Neyseki Callum onu bulur ve sığınmak için depolarından birine götürür ancak bir süre birlikte mahsur kalmak durumunda kalırlar zira fırtına o kadar yoğundur ki dışarı çıkmanın mantığa yarar bir yolu yoktur. İkisi bir arada kalarak birbirlerine daha çok çekilmeye başlayacaklardır.
Callum ve Frantor, bu serideki en merak ettiğim kitaplardan biriydi. Callum, çok sessiz içten içe yaralı bir aile hasretiyle tutuşan ama bunun olacağına inancı olmayan bir karakterdi. Onu okurken içim gerçekten çok cız etti çok üzüldüm geçmişini öğrendikçe. İlk kitaptan beri Pearlle aralarında bir şey olacağını tahmin ediyordum ve okumak için çok heyecanlıydım... Çok ama çok sevdim. Bu seri benim içimde ayrı bir yere sahip ve çok geçmeden diğer kitaplarını da okuyacağım. Son olarak serinin +18 bir seri olduğunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Lütfen okuyacak iseniz yaş sınırına dikkat ediniz. CallumHoney Phillips