2024 28. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 20:07
Ölüm dolu bir son mübarek... Suphi dışında neredeyse herkesin öldüğünü görmek (neredeyse değil basbayağı herkesin öldüğünü görmek) cidden şok etti beni. En azından Zehra'nın ölmemesini beklerdim. Her neyse... Kitaptan çok yazarın dilini eleştirmek istediğim bir eser oldu. Suphi'nin Zehra'yı bırakıp Sırrıcemal'e gitmesi, Sırrıcemal'i bırakıp Ürani'ye gitmesi çok normalmiş gibi nedense kötü sözleri hep kadın işitti bu kitapta. Yok "kahpe" yok bilmem ne... Umarım yanlış okumuşumdur da bu sözleri yiyen aslında Suphi olmuştur fakat cidden sinirden kitabı fırlatacaktım kadına edilen hakaretleri ve küçümsemeleri gördükçe... Tekrardan her neyse... Beklediğim gibi bir kitap değildi. Olay her ne kadar Zehra'nın intikamı üzerine de dönse kitap ortalarından sonra sadece intikamın gerçekleşmesinin işlenmesi kitabın adının neden "Zehra" olduğunu sorgulattı. Kitap 9/10 Nabizade Nazım 1/10
ZehraNabizade Nazım · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202215,3bin okunma
Boris Akkan
Ayrıca Zehra ve Ürani aklına gelmişken neden kahrından ölümüne sebep olan Sırrıcemal'i ve çocuğunu neden görmeye gitmediğini (öldüğünü bile bilmiyor pezevenk) merak eder ve sorarım..