Puan vermedi·437 syf.····Okunma: 10 Aralık 2024 16:56 Esir Şehrin İnsanları
Kemal Tahir
Dünya savaşından sonra ittihatçı kodamanlar savuşmuş, işgal edilen İstanbul’da savaş zenginleri birer kuytuya sinip paralarının üstüne oturdukları için ortada, yok pahasına mülk cevahir alacak kimse kalmamıştı
Amerika’da evlat babaya baba evlada para almadıkça günaydın demez
Eskiden İstanbul halkı askere alınmazdı.
Eğer ruh ölmüyorsa kendimi öldürmemin bir anlamı yok
Bizans bizi uyuttu. Çürümüş Bizans, Türk’ün canlı ruhunu bozdu, yumuşattı, pelteleştirdi
Dünya savaşında yenilen Türk milleti değil devlettir
Türk’ü küçümsemek aptallıktır
Çoğu zaman akıllı İngilizler de demokrasi denilen bu maskaralıktan memnun değil ama çaresiz katlanıyor
Dünya savaşından sonra Türk şirketlerine ait hisseleri yabancılar satın almaya başlıyorlar. hanedan üyeleri bile satıyor hisselerini
İçimizde Türk-İngilizler var
Kundurada birkaç düğüm üst üste ise fakirlik göstergesi
Anadolu bir sürgün yolu
Anadolu hareketi sadece ülkeyi işgalden kurtarma olsaydı bir işe yaramazdı
Batıda kadın erkeğin ekmek parasına ortak oldu. Bizde henüz öyle bir tehlike yok
Erkeklerimizde kadınlara karşı kibirli bir merhamet var.
Edebiyatımızın yavan olma sebebi haremlik selamlık
Kadın erkeği erkeğe açıklar ve adam eder
Kadın ve erkek aynı safta savaşırsa o millet yenilmez
Kadın yardımını küçük gören memleketler mahvoldu
Anadolu’da eskiden beri kadın erkek yan yana, tarla da bile
Türbeler, ölüleri yaşatma hırsı ile yapılan binalar
Biz Çanakkale’yi Balkan harbinin asker kaçaklarıyla kazandık
1.inönü küçük bir çarpışma
Çerkez Ethem, Ankara’yı ayakta tutan adam
Mitralyözler askerin önüne konur normalde ama biz arkasına koyduk kaçan askerleri önlemek için
Baba olmak biraz da Allah olmaya benziyor
Adamın kazanmışını aldatmak kolaydır
Hayvanın açı yırtıcı olur, insan tok bile olsa yırtıcı
Esir bir şehirde insanları secde ederek kurtuluşa çağırmak.. ezan
Uykunun bir çeşit kurtuluş olduğu kötü zamanlar
Abdülhamid’in basurcubaşı var
Bismark, “her milletin kedisine mahsus Yahudisi vardır” buldok suratlı budala, alman milletinin yaratıcılık devrinde yaşamaktan başka meziyeti olmayan salak,
Napolyon, kibirden, soytarılıktan ibaret bir küçük adamcağız. Neye ihanet ettiğini bilmeden, ihanet etmek istediğini dünyaya hakim kılmak için rezil olmayı göze almış bir bahane. Bütün başarılarını kışı soğuk bir memlekete gitmemiş olmasına, muharebe sabahı iki saat yağmur yağmamasına, mareşallerinden birisinin kendisine hainlik etmemesine borçlu zirzop
Düşmek etrafı görmemektendir
Kürt’ü kovalaya kovalaya dövmeli… yani insanları fazla sıkıştırmaya gelmez
Akıllı geçit arayıncaya kadar deli ırmağı geçermiş
Zafer, savunuya muhtaç değildir