Yaşamın Kodu
2024 160. kitabı
Ünal Güner Judo milli takımında yer alan yazar Beyso'dan mezun olduktan sonra nefesle öğrenme, odaklanma ve sofroloji üzerine eğitim alır. Spor fizloyolojisi ve psikoloji, üzerine olan yüksek lisans tezi tamamlar. Kendi ifadesiyle "Davranış düzeyinde öğrendiğim sporların ardındaki felsefeseye hakim olunca nefsini bilmeyi ve hayatın denge yasalarını öğrendim" diyerek kitabını özetler, tabi kitap bundan fazlasıdır. "Hayat hangi dilden konuşur? sorusuyla bizi hayatı okumanın önemi üzerine düşündürür. Olanı okumanın geçmişi, olacak olanı okumanın geleceği, şimdiyi okumanın ise hayatı aydınlattığını söylüyor. Hayatı olaylar, duygular, ifadeler ve rüyaların oluşturduğunu, her şeyi eril ve dişil bir enerjiye sahip olduğunu, bu enerjileri dengeye getirmek için başımıza gelenleri bizim seçtiğimiz söylüyor. Evet, doğru duydunuz kötü ebeveynler ya da eşi ben mi seçtim, diye sorabilirsiniz ki yazarda bu soru danışanları tarafından yöneltilmiş. İnsanın bedenin ve ruhunun dengeye ihtiyacı olduğu için bir kişileri ve olayları o dengeyi sağlayabilmek için çektiğimizi matematiksel anlamda anlatıyor. Eğer yavaşlamanız gerekirken daha da hızlanıyor veya hızlanmanız gerekirken daha da yavaşlıyorsanız alma-verme dengesinde sıkıntı yaşıyorsunuz demektir. Diyelim ki aşırı hızlısınız ve yavaşlamaya ihtiyacınız var. Bu ihtiyacınızı görmezden geldiğinizde sizi yavaşlatmak için bir takım kazalar ve hastalıklar başınıza gelebilir. Kaza her ne kadar olumsuz gibi algılasanda pozitif bir enerjiye sahiptir. Öyle ki ölümü bile negatif değil, pozitif bir sonuçtur. Hayatın kodunu çözmek, kaderin kodunu çözmeyi de beraberinde getiriyor. Her şey bu kadar basit mi, diye soracak olursanız cevabım hayır! Talep etmeye verilmez, düsturuyla açıklayacak olursam evvela talep etmeniz gerek. Unutmadan ekleyeyim, hem kuantumun hem de spritüelliğin bir arada bir eser. Talep edenlere ısrarla tavsiye ederim. Ünal Güner
Kaderin KoduÜnal Güner · Destek Yayınları · 2018839 okunma