Sevgili Hüseyin Nihâl Atsız kitabın başında diyor ki;
"Şu muhakkak ki bir milletin aydınları da, halk tabakası da işlenmeye çok elverişli."
İşte Bozkurtkar kitabında atsız bir milletin nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. İki kitabı bir araya getirerek, ilki Bozkurtların Ölümü, ikincisi de Bozkurtlar Diriliyor olarak bir kitapta bizlere sunuyor...
Bozkurtların Ölümünde; Gök Türk devletinin Türk töresini, yaşayış biçimini, bir milleti kurtarmak için yaptıkları savaşları Çin ile girdiği mücadeleyi başlıca konu alarak. Dönemin yiğit beğlerini, erlerini, hatunlarını ve çocuklarını bizlere sade akıcı bir dille anlatıyor.
Lakin Gök Türk devleti için öyle bir kişi var ki; Kür Şad!
Kırk çerisiyle Çine kafa tutan uçmaga varan Tanrı Dağında adı asla unutulmayan kırk bir Gök Türk askeri.
Gök Türk devleti çok savaşlar gördü, açlıklar çekti, acılar çekti doğa üstü olaylar gördü lakin bir yağıyla değil bin yağıyla baş etti. Kızıl kanla boyandı toprak unutulmayan ve asla Türk devletlerinde Türk töresinde Unutulmayacak olan yiğit erlerin şehitlerin kanıyla.
İkinci kitabı Bozkurtlar Diriliyor;
Kür Şad'ın geride bıraktığı 40 yıl sonra herkesten kendisinin kim olduğunu saklaması gerektiğini bir anadan öğrenen yiğitle başlıyor. Ardına bu yiğitin yeniden İlteriş Kağan önderliğinde Gök Türk devletini yeniden kurmasını ve büyük bir sevdanın gönüllerde yaşanmasını anlatıyor. Ve Gök Türk'lerin Çini bozguna ugratarak toprağı kanıyla boyayan bozkurtların yeniden dirilişini bizlere sunuyor.
Sevgili Hüseyin Nihâl Atsız çok yalın bir dille yazdığı bu kitabında baş yapıtında bizleri soluksuz bir okumaya davet etmiş ve bende okumayan arkadaşları bu eserle baş başa bırakıyorum. Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Irkçılık gözeten kesime de şunu demek isterim; her dava kutludur, eğer ki bir devleti, bir milleti yaşatmak için bir dava peşinde koşup savaşıyorsanız bu dava çok daha kutludur ve bahtiyarlıklarla doludur...
Keyifle okuyalım ve şuraya bunu da eklemek istedim.
youtu.be/RkHVlx58bDk?fea...