Düşperest
2024 44. kitabı
#okudumbitti "Bedenlerine ve ruhlarına yabancı varlıklar,kendi cehennemlerinde kalplerinden sızan irinlerle yaşıyorlardı.Yaşamak buysa." "Kapanmış her kapı,açılmayı bekler ve her şey bitmek için başlar." Merhaba kitap dostlarım,bugün size Mahlas Yayınları'ndan çıkan Pınar bal hocamın kaleme aldığı "DÜŞPEREST" isimli kitapla geldim. Kitapta gerçekler ve hayaller içiçe.20 yıl öncesinde birbirlerine platonik aşk besleyen,ama ikisi de bunu hiç birbirine yansıtmamış iki karakterimiz var.Müge ve Kürşat,20 yıl sonra tesadüfen karşılaşıyorlar ama yine yanlış alınan telefon ve aksilikler onların bir araya gelmesine engel oluyor.Tek buluştukları yer rüyaları.Rüyalarında açılan kapılar vasıtasıyla bir araya geliyorlar bazen de sadece uzaktan uzağa bakışıyorlar.Yazarın kitabında 'kapı' metaforu ön planda.Geçişlerde yazarın koyduğu müzik kodları çok yerinde olmuş,kitap hem göze hem kulağa hitap ediyor ve son dönemde bu uygulamayla karşıma çıkan ikinci kitapYazarın yazarken o anki duygularını rahatlıkla öğreniyoruz. Pınar hocam kitabında içimizdeki derinliklere yolculuk yaptırıyor, söyleyemediklerimiz, bilinçaltında sakladıklarımız rüyalar yoluyla anlatılıyor.Ve yazarın kitabında rüyaların yeri büyük,çünkü hem Müge hem Kürşat'ın duygularının,okuyucuya geçtiği en güzel bölümler onlar.Karakterlerin duygu durumları,geçişleri başarılı bir sekilde aktarılmış,kitapta kelimelerin şiirsel tınısı da beni en çok etkileyen yanlarından biri.Kapak tasarımı kurgusu okuyucuya ben burdayım dedirten bir kitap,otantik havasını çok sevdim kapağın.Kısaca kitapta geçen kahramanlardan bahsedecek olursak Müge ve Kürşat birbirlerinin duygularından habersiz iki aşık.Serdar ve Selda farklı insanlarla evliler ama özellikle Serdar'ın Selda'ya duyguları yoğun,ikisi de evliliklerinde mutsuz.Meltem çocuğu olmayacağını öğrendiği gün,kendi evinde eşinin kendisini aldattığının acısını yaşayan kadın.Halil Müge'ye platonik aşık,Vedat işsizliğin acısını yaşayan karakter,kısacası kitapta her karakterin bir sorunu ve sorunla başa çıkma çabasına tanıklık ediyoruz. Hocamın kalemine,yüreğine sağlık,okuyanı bol olsunOkumanız dileğiyle
DüşperestPınar Akşit Bal · Mahlas Yayınları · 202414 okunma