#okudumbitti "Bana Odin diyorlardı ama anlamını bilmiyordum,Sonradan öğrendim ki Odin savaş ve bilgelik Tanrısı'ymış." (s.5)
Merhaba kitap dostlarım bugün size değerli hocam @cevdetgunerr in kaleme aldığı bambaşka bir kurguya sahip çok anlamlı bir kitapla geldim.
Odin günümüzün en büyük problemlerinden biri haline gelen sokak hayvanlarının toplatılıp uyutulmasına karşı hayvanseverlerin yanında olup onlara ses olacak donanımda bir kitap.Hayvan haklarının hiçe sayıldığı günümüzde yazar olaylara hayvanların gözünden bakarak onları konuşturmuş ama ne konuşturma,çoğu yerde gözyaşıma engel olamadım.Hayvanların hislerine o kadar güzel tercüman olmuş ki hocamın bu kitabı bence çok iyi yerlere gelmeyi hak ediyor.
Yazar bu kitabı ölen köpeği anısına ve aile büyüğüne verdiği duygularını yazıya aktarma sözü üzerine yazmış,iyiki de yazmış
Kitap yedi öyküden oluşmakta ve her öyküde karakterlerin iç dünyalarına yolculuk yapıyoruz.Her öykü bize bambaşka duygular katarak yoluna devam ediyor.Kitap 81 sayfa ve ilk 39 sayfa Odin'in hikayesini okuyoruz.Odin bir ev köpeği ve küçücükken çiftlik sahibi tarafından annesi ve kardeşinden ayrılarak birine satılıyor,satın alan kişi Odin'e çok iyi bakıyor ama yurtdışına giderken Odin'i yanında götüremiyor, Odin iki sahip daha değiştiriyor ve sokaklara düşüyor,öyle kötü zamanlar yaşıyor ki ağlamamak imkansız Bakalım Odin'in başına neler geldi? Yazarın diğer öyküleri Napoli, Gidememek,Annem Ölmüş,130 TL,Katilin Son Sözleri ve Keşkeler. en çok etkilendiğim bunlardan Annem Ölmüş ve Keşkeler,annesinin kaybında cenazesinde ağlamayan bir insanın her seyahat sonrası arayan ve uçaktan inip inmedigini merak eden annesinin aramaması sonucu annesinin öldüğünü inanması ve hıçkıra hıçkıra ağlaması..İkinci öykü Keşkeler de de keşke dediği her şeye paralel yolculuklar yapan bir adamın yaşadıkları,çok etkiledi bu beni
Kısaca bu kitabı okuyun okutturun inanın asla pişman olmayacaksınız,hocamın yeni kitabı da çıktı ayrıca,şimdiden bol okuyucusu olmasını diliyorum
@cevdetgunerr
@filtresiz.kitap