Puan vermedi·286 syf.····Okunma: 09 Aralık 2024 23:16 KÜL ADAM - DERYA KARAGENCE
* Türü: Dram - Roman
* Sayfa Sayısı: 286
* Yayınevi: Doğan kitap
#kitapyorumum
Yazarın kalemiyle ilk defa bu kitapla tanıştım. Oldukça akıcı bir anlatımı var. Yazarın hayata ve insana dair tespitleri gerçekten yerli yerinde ve etkileyiciydi.
Kitaptaki tek ve etkileyici ana fikir bence; sevginin kanser olmuş bir ağacı bile iyileştirebileceği, sevgisizliğinse çoktan baharlar tünemiş bahçeleri kurutabileceği…
Benim en çok etkilendiğim karakterler Kemal ve Baran’dı. Kemal hayatı boyunca yara almış ama saygısını ve kültürünü daima ruhuna giymiş bir adam benim gözümde; Baran (anne olmamdan mıdır bilemiyorum) annesinden küçük yaşta zorla ayrılmış bir çocuk, hikayesi bana çok dokundu. Özellikle kitabın sonunda akibetini görememek de açıkçası beni biraz üzdü
Okuyacak herkese şimdiden Afiyet, Bal ve Şeker Olsun
#alıntı
“Güçlü görünen erkeklerin yaraları vardır gömleklerinin altında, sadece yanında çıplak kaldıkları kadınların görebildiği.”
“İyilik yükseklerde yaşayan bir zeplin gibiydi, yerde yaşayan herkes ona bir çapa atmak istiyordu.”
“Umut öyle bir şeydi ki, en basit ilkokul düşlerini bile gümüş bir tepside koyuverirdi insanın gözünün önüne ve dokunmaya bir an kala çocukça bir sevinç çıkardı omuzlarına insanın, kaldırabileceği kadar…”
#kitapkonusu
Ebru, İstanbul’da bir sigorta şirketinde çalışan başarılı ve arkadaşları tarafından sevilen bir kadın. Ama herkes kadar saklı ve gizli olan yaraları da var. En büyük yarasıysa; annelik. Eski eşi tarafından üç yıl önce zorla elinden sökülüp alınmış bir evlada hasretlik…
Ebru işten eve dönerken her gün durduğu ışıklarda orta yaşlı ve evsiz bir adamla karşılaşır. Birbirlerini ilk gördükleri anda gözleri ve kaderleri birbirine kenetlenir.
Günler geçen uğraşlar ve çabalar sonucunda Ebru, bakışları etkisinde kaldığı adamla tanışır ve konuşur. Gözleri birleştiği ilk günden itibaren kader de etraflarında ağlarını örer ve iki ruhu birbirine kenetler.
Hiç tanımadığı bir adamın elini tutan Ebru, gizemi aralandıkça Kemal’e hem aşık olur hem saygı duyar. Kemal’den aldığı cesaret ve yönlendirmeyle oğlunun, velayetine başvurur.
Ataerkil düzeni ve toplumu benimsemiş eski eşi ve ailesi bu velayet davası kapsamında çok çirkinleşir. Ebru’nun eski ve takıntılı sevgilisi Atakan’da saplantılı işlere kalkışmaya başlar. Durumlar ruhu temiz ve güçlü olan aşıklar için içinden çıkılmaz bir hal alır.