24 Temmuz 2024
Alan Yayıncılık

Puan vermedi
Kitabin son sayfasını kapattığımda hissettiğim duygular ; kızgınlık ve kırgınlıktı. Bu kadar ucuz olmamalı insan hayatı. . Anne,,baba olamayacak insanlar çogalmamalı.kesinlikle. Onlarin sevgisizliklerinden,ilgisizliklerinden hoyratca yaşanmış, yazik edilmiş çocukluklar sevgiyle birleşmiş , umutları,hayata tutunma çabaları olan guzel insanlarin celladı oluyorlar. Kimi Atakan gibi sosyapat bir bağımlı , kimi Selim gibi babasinin ve paranın altinda ezilmiş kendini beveynine ispatlama derdinde amaçsız serseri bir mermi gibi nerede patlayacağı belli olmadan yaşayıp gidiyor. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, zorluklar yaşasa da güçlü olmaya çalışan bir kadın Ebru. Yüreği sevgi ve merhamet dolu. Koynundan küçük bir yavruyken koparilan evladina gösteremediği sevgiyi etrafindakilere şifa diye dagitmaya çalışan yaralı bir kadın. Hic bir insan yoktur ki bu dünyada acı yaşamamış olsun. Herkesin derdi kendine büyüktür lakin bazı acılar vardır ki kaldırmak gerçekten büyük bir sınavdır ve herkes bu sınavı geçemez. Kemal'in sınavı da çoookkk çoookkk ağır ve sanki hayat çocukluktan başlamış sınava ölene kadar sınav devam onun için. Atakan' a üzülsem mi kızsam mı? Anne şefkatinin sevgisinin eksikliğini Ebrunun dizinde gidermeye çalışan o savunmasız çocuk haline içim acırken dönüştüğü sosyapat, bencil ve takıntılı haline kızmamak mümkün değildi. Peki ya gerçek hayat? Tanıdığımız kaç tane kahraman var? Ya da gerçek kahramanlar çekici kadınlar, yakışıklı erkekler, iyi dövüşen, karizmatik insanlar mı? Sokakta gördüğünüz evsizler acaba ne yaşadılar ki sokakta olmayı seçtiler? Hayat çok bilinmeyenlibir denklem. Kimse yarın başına ne gelebileceğini bilmeden kimi zaman yıllar sonrasının hayalini kurarak bu günü hoyratça harcayarak geçiriyor. Kimi de herşeyden vazgecip
2024 139. kitabı
İnsanların en kötü huylarından birisi de, önyargılı olmalarıdır. Dış görünüşe, kulaktan dolma bilgilere hemen inanır, üzerine bol miktarda ilaveler yaparız. Kül Adam, Derya Karagence kaleminden, Doğu Kitabevinden basımı yapılan, 285 sayfadan ibaret kitap. Hayatın bizlere ne gibi sürprizler hazırladığını bilmiyoruz. Ki; bilmek ister miydik, hiç zannetmiyorum. Ebru; çocuğu henüz 3 yaşında iken eşinden ayrılmış, sonrasında bir daha çocuğunu görememiş karakter. Atakan; İşlerinde çok başarılı. Ebru' yu hayatının tam merkezine almış, Ebru olmadan nefes bile alamayacağını düşünecek kadar saplantılı karakter. Kemal; sokaklarda yaşanan, diğer evsizlere hiç benzemeyen karakter. Ebru; işinden çıkıp, eve giderken, ışıklarda durmak zorunda kalır. Bir anda gözü Kemal'e ilişir. Yeşil ışık yanana kadar birbirlerinden gözlerini alamazlar. Yeşil ışık yanar ve Ebru evine gider ama aklı hala Kemal' dedir. Onun dikkatini çekenin ne olduğunu bir türlü anlayamaz. Atakan'ın gelgitleri nedeniyle Ebru ayrılır Atakan'dan. Dayanılmaz bir şekilde Kemal'i görme isteği duyar. Her gün, o caddeden geçer. Amacı Kemal'i görüp, onunla konuşmaktır. Ebru ile Kemal tanışabilecekler mi? Atakan, saplantılı aşkı Ebru' dan ayrı kalabilecek mi? Kemal'i sokaklara iten olay neydi? Kişilik analizleri, konu bütünlüğü ile elinizden bırakamayacağınız Kül Adam kitabını naçizane tavsiye ederim. Kafası sisli, düşünceleri bulanıktı. Kimdi bu adam? Şu kısacık görüşmede nasıl çözmüştü onu? Çözülmeyi sevmezdi. Gizemli olmak değildi derdi, derinlerde saklı bir şeylerin olmasından korkuyordu, kendinin de bilmekten korktuğu bir şeyler... "Bir çocuğun annesiz büyümesinin ne demek olduğunu eminim bu salondaki herkes biliyordur. Sevgisiz büyüyen bir çocuğun vebali çok ağırdır. Böyle çocukların bedelini sadece onlar değil tüm
2024 143. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2024 00:39
Sokaklarda yaşayan bir evsiz , trafik ışıklarında diğer evsizler dilenirken , su veya mendil satmaya çalışırken , ya da araba camlarını silerken o sadece dikilir ve onlara bakardı , en az onlar kadar evsizken bu neyin dimdik duruşuydu ve kimdi bu adam .... Çalışkan , güçlü ve işine saygı duyan ve bu sebeple çok çalışan , hattâ çalışmaktan yorgun düşene kadar çalışan bir kadındı o . Ne kadar yorgun olursa olsun dimdik yürürdü . Kimseye minneti , müdanası yoktu . Çok para kazanıyordu ki zaten çok para ile derdi yoktu . Kirası çıksın , kitap alabilecek , tiyatroya gidebilecek kadar kalsın yeterdi . Kültürsüz bir ailede büyümüştü belki de bu yüzdendi bu açlığı . İnsanlığın cümle birikimini bir gecede yutmak istercesine kitap okurdu . Aynı zamanda sosyal bir kadındı . Kaliteli ortamlarda takılmayı severdi . Ebru ve evsizlerin aradında sokaklarda yaşayan ama hiç bir zaman onlar gibi olmamış Kemal . Kitabımızın ana karakterleri . Bu iki insanın karşılaşmaları da bir hayli ilginç doğrusu , bir akşam üzeri trafik ışıklarında göz göze geldiklerinde , ikiside gözlerini kaçıramamış , birbirlerinin gözlerine kilitlenmişlerdi . Aralarında tarifi imkânsız, adı konulamayan bir çekim oluşmuştu . İki yaralı yüreğin buluşmadından sonra neler yaşanacak dersiniz ? Ebru , Kemal , Atakan , Selin , Selim , Mirza ve diğerleri . Ruhsal ve kişilik analizleri , toplumsal konulara dikkat çeken kurgusu ile zevkle okuyacağınız bir roman Kül Adam .
Roman-Edebiyat
2024 96. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 18:23
Hayatın zorlu sınavlarından geçmiş, mutluluğa ramak kalmış. Fakat kalan o ramak mutluluk dışında bir sürü şeyi yaşatmaya hazırmış… Kül Adam gerçekçi bir kalemle aktarılmış, yaşamın içerisinden konusu ve üzücü sonu ile akıp giden bir eserdi. Yaşanan olaylar ve yoğun duygular beni en çok etkileyen şeylerdi. Ben öyle sevdim ki, yazardan okuma yapmak isteyenler olursa direkt Kül Adam eserini okuyun, derim. Acı dolu bir geçmiş sonrası kendini kaybeden bir adam sokaklara atar kendini. Ne mesleği ve çevresi tutabilir onu yaşama. O yaşam artık ona cehennemdir. Bir yandan da bir kadın vardır, yaptığı yanlış seçimler onu da dünya cehennemine sürüklemiştir… Yaşarken ölen iki farklı insan, hayatın tesadüfü sayesinde bir an göz göze geliyorlar. Geçen günler, yaşanan olaylar onları bir şekilde aynı yola sokuyor. Peki bu iki insan birbirine merhem olabilecek mi? Yaşamın feleğinden geçtikten sonra mutlu olabilecek mi?..
Puan vermedi
Hazineler harabelerde olur Yeter ki doğru açıdan bakmayı bilin! Ebru eşi Selimden ayrılmış ve çocuğunu resmen kaçıran bu adamdan ayrıldıktan sonra yalnızlığına ortak ettiği kendinden yaşca küçük Atakan la takılmaktadır. Takılmakta diyorum çünkü hisleri yarım yamalaktır. Eski eşi Selim doğduğu topraklara döner ve evlenir. Sığı bir adamdır hala babasının gözüne girmek için çabalamakta ve hala gözü 2. Evliliğini yaptığı halde dışardadır. Metresi aynı anda çalışanıdır. Çocuğuda pek umrunda değildir hatta üvey annesi daha çok ilgilenir. Ebru hayattan beklentisi azalmış,Atakan ın ben merkezli hallerinden bıkmıştır ve bir gün son noktayı koysa da takıntılı halleriyle onu rahat bırakmaz. Trafik ışıklarında bir çift göze takılıp kalır. O evsiz, meşmürde adam kendisine öyle bir bakar ki ne olduğunu neden olduğunu anlamaz ve peşine düşer. O evsiz adam ın adı Kemal dir. Hayat hikayesini öğrenir ve olaylar öyle başka bir yere gider ki hepsinin hayatına dokunan bu hikaye bittiğinde ne okudum ben dedim. Atakan neyin peşindeydi? Selim çocukla alakalı ne yapacaktı? Ebru Kemal de ne buldu ? Kemal Ebru ile ilgili neler yapacak ? Kitabın sonunda bizleri neler bekliyor? Elbette fazla anlatıp heyecanını kaçırmak istemem ama beni çok etkiledi diyebilirim. Akıcı dili ve olayları anlatım tarzı,karakterleri anlatımı ,ruh hallerine bakış açıları muhteşemdi. Yeni tanıştığım usta bir kalemdi ve diğer kitabını da en kısa zamanda okuyup sizinle paylaşacağım dostlar.
2024 107. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 23:16
KÜL ADAM - DERYA KARAGENCE * Türü: Dram - Roman * Sayfa Sayısı: 286 * Yayınevi: Doğan kitap #kitapyorumum Yazarın kalemiyle ilk defa bu kitapla tanıştım. Oldukça akıcı bir anlatımı var. Yazarın hayata ve insana dair tespitleri gerçekten yerli yerinde ve etkileyiciydi. Kitaptaki tek ve etkileyici ana fikir bence; sevginin kanser olmuş bir ağacı bile iyileştirebileceği, sevgisizliğinse çoktan baharlar tünemiş bahçeleri kurutabileceği… Benim en çok etkilendiğim karakterler Kemal ve Baran’dı. Kemal hayatı boyunca yara almış ama saygısını ve kültürünü daima ruhuna giymiş bir adam benim gözümde; Baran (anne olmamdan mıdır bilemiyorum) annesinden küçük yaşta zorla ayrılmış bir çocuk, hikayesi bana çok dokundu. Özellikle kitabın sonunda akibetini görememek de açıkçası beni biraz üzdü Okuyacak herkese şimdiden Afiyet, Bal ve Şeker Olsun #alıntı “Güçlü görünen erkeklerin yaraları vardır gömleklerinin altında, sadece yanında çıplak kaldıkları kadınların görebildiği.” “İyilik yükseklerde yaşayan bir zeplin gibiydi, yerde yaşayan herkes ona bir çapa atmak istiyordu.” “Umut öyle bir şeydi ki, en basit ilkokul düşlerini bile gümüş bir tepside koyuverirdi insanın gözünün önüne ve dokunmaya bir an kala çocukça bir sevinç çıkardı omuzlarına insanın, kaldırabileceği kadar…” #kitapkonusu Ebru, İstanbul’da bir sigorta şirketinde çalışan başarılı ve arkadaşları tarafından sevilen bir kadın. Ama herkes kadar saklı ve gizli olan yaraları da var. En büyük yarasıysa; annelik. Eski eşi tarafından üç yıl önce zorla elinden sökülüp alınmış bir evlada hasretlik… Ebru işten eve dönerken her gün durduğu ışıklarda orta yaşlı ve evsiz bir adamla karşılaşır. Birbirlerini ilk gördükleri anda gözleri ve kaderleri birbirine kenetlenir. Günler geçen uğraşlar ve çabalar sonucunda Ebru,
Kül AdamDerya Karagence · Alan Yayıncılık · 202412 okunma
Yüreğime dokunan bir eserdi..
2024 6. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2024 00:13
Selamlar herkese. Asla unutamayacağım, hatırladıkça hüzünleneceğim, değerli yazarımız Derya Karagence ‘nin kaleme aldığı Kül Adam romanıyla geldim. • Bebeğinden zorla ayrılan Ebru ve yaşadığı trafik kazası sonucu ailesini kaybedip hayata küsen, sokaklara düşen Kemal’in hayata tutunma çabaları.. Ebru trafikte beklerken, kimselerin dönüp de ‘bakmadığı’ zor durumda kalmış olan Evsiz Adam’la göz göze gelir ve içinde anlamlandıramadığı bir çekim duygusuna kapılır. Arabasından iner ve serseriler tarafından zor duruma düşürülmüş adama yardım eli uzatır. İyilik görmeye alışkın olmayan adam ne yapacağını bilemez ve oradan uzaklaşır, gözden kaybolur.. Ebru içindeki garip çekime engel olamaz ve her gün aynı caddeden geçmeye, adının Kemal olduğunu öğreneceği bu Evsiz Adam’ı tekrardan görmeye çalışır. Ve onu bulduğunda, onunla konuştuğunda anlayacaktır ki aslında ruh eşine kavuşmuştur.. • Bir şekilde hayatları birleşen bu iki insan, birbirilerinin hayatlarını düzene sokmak istemektedir. Ebru’nun zorla elinden alınan çocuğun kavuşma çabaları, Kemal’in yeniden hayatına başlama girişimi.. • Okurken hepimizin kendimizden bir parçasını bulacağı; merhametin, sevginin, şefkatin öne çıktığı bu kitap özellikle sevgisiz, ilgisiz büyümüş, başı okşanmamış çocukların gelecekte nasıl ilgiye muhtaç ve aynı zamanda kötücül bir kişiliğe bürüneceğini etkileyici bir şekilde bizlere gösteriyor. • Duygularla dolu bu naif kitabı herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum • Not: Yazım hatalarına biraz daha dikkat edilmiş olsaydı daha güzel bir okuma zevki sunabilirdi.
2024 45. kitabı
#KülAdam Kül Adam Bugün sizlere bitirdikten sonra uzunca bir süre boşluğa bakacağınız, aşkı, sevgiyi, merhameti ve kötülüğü sorgulamanıza neden olan @deryakaragence'ye ait, oldukça sürükleyici bir kitap ile geldim. Kitabımız bir iş kadını ile evsiz bir adamın trafik ışıklarında başlayan anlık bir bakışması ile başlıyor diyebiliriz. Ebru ve Kemal karakterlerinin hayatları üzerinden birçok içsel hesaplaşmanın, duyguların, çatışmaların onları nasıl etkilediğini okuyoruz. Direkt karakterlere geçmek istiyorum. Kitabı okurken Ebru ve Kemal karakterlerinin naifliği, sakinlikleri o kadar huzurlu geldi ki kitabın içine girip onların sohbetlerine dahil olabilmeyi, odalarının bir köşesine geçip onları dinleyebilmeyi çok istedim. Ruh ikizi diye bir şey varsa onlar için kullanabiliriz bu deyimi. Selin'in her an Ebru'nun yanında olmasını, Suzi'nin Ebru'nun hayatına girişi çok güzeldi. Ebru ve Kemal'in birbirlerinin hayatlarına girdikten sonraki karakter gelişimleri öyle güzeldi ki keşke hep oralarda kalabilseydik, böyle bir son kalbimi çok kırdı. Kemal'in ailesine karşı duyduğu vicdan azabı, Ebru'nun oğlu için heyecanla hazırladığı oda hepsi içime işledi. Bu karakterlerin harikalığının yanında Atakan, Selim ve Mirza Ağa'nın taş kalpliliği mahvetti beni. Böğürtlenli dondurmadan sonra Mirza Ağa Baran'a kıyamaz diye düşünüyordum beni en cok o üzdü diyebilirim. Baran kuşa ne oldu okuyabilmek isterdim. Bazen fazla merhamet en büyük hata olabiliyor ya da sessiz kalmak olayları daha da kötü yapabiliyor. Kemal, Atakan'ı şikayet etseydi bir şeyler değişir miydi? Hayır değişmezdi, olacak olan her zaman yolunu buluyor. Sadece şeyi çok merak ediyorum, Ebru gibi harika bir kadın Selim veya Atakan gibileri nasıl hayatına alabildi? Asla onluk değillerdi, isimleri bile yanına yakışmıyordu.
2024 90. kitabı
Merhabalar 🩶 Kül Adam romanımız, okuru başından sonuna kadar sürükleyen, derin bir içsel yolculuk ve zorlu bir mücadele hikayesini merkezine alıyor. Ebru'nun hayatı, iş ve aşk arasında sıkışmış, geçmişin yaralarıyla yüzleşmeye çalışan bir kadının dramını etkileyici bir şekilde ortaya koymuş. Yazarımız, karakterlerin içsel çatışmalarını ve karmaşık duygusal dünyalarını ustalıkla işlemiş. Ebru, çalışkan ve disiplinli bir sigorta şirketi çalışanı olarak, dışarıdan bakıldığında güçlü ve kendine yeten bir kadın profili çiziyor. Ancak bu dış görünüşün ardında, hayatının karanlık köşelerine saklanmış acılar ve kayıplar yatıyor. Özelikle eski kocası Selim'in oğulları Baran'ı alıp gitmesi, Ebrư'nun hayatındaki en büyük kırılma noktası. Selim ve ailesiyle yaşadığı bu zor deneyim, beni derinden etkiledi ve bir annenin çocuğu için verdiği amansız mücadeleyi gözler önüne seriyor. Atakan, Ebru'nun hayatındaki diğer bir çatışma kaynağı. Yaşadığı sevgisizlik ve travmalar, Atakan'ın takıntılı ve güvensiz bir adam haline gelmesine yol açmış. Ebru, Atakan'la olan ilişkisinden de kopma noktasına gelirken, kendi içsel huzurunu ve bağımsızlığını aramaya başlıyor. Romanımızda en dikkat çeken karakterlerden biri de dilenci Kemal. Bir zamanlar ünlü bir avukat olan Kemalin yaşadığı trajedi, onun sokaklara düşmesine neden oluyor. Ancak Ebrư'nun hayatına girişi, Kemal'in hayata geri dönüş sürecinin başlangıcı oluyor. Bu iki karakterin birbirine destek olup hayatlarına yeniden şekil vermesi, romanımızın en güçlü yönlerinden biri bence. Ebru'nun Kemal sayesinde, kaybettiği oğlunu geri alabilmek için verdiği hukuk mücadelesi ise romanın doruk noktalarından birini oluşturuyor. Kül Adam kitabımın sonuna geldiğimizde ise içimi burkan, acı dolu bir sonla karşılaştım. Ebru ve Kemal'in tüm çabalarına
2025 238. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 00:00
"KÜL ADAM" "Bu toprakların dağı taşı ergenliği bitmeden lüks araba kullanan, silah atan, kadınların arasında biricik olduğunu düşünen tek erkek çocuklarla doluydu. Bu darada ağır, pahada hafif güruh yıllar sonra büyüyüp de hayatın ağırlığıyla ezilince biricik olmadıklarını fark ediyorlar,şehirlerin, köylerin suçlusu olup çıkıyorlardı. Toplum ise kendi yarattığı bu minik canavarların bilincinde olmaksızın "neden" sorusunu sormaktan öteye bir şey yapamıyordu." Kül Adam’ı okuduktan sonra kitabın son sayfasını kapattığımda hissettiğim duygular, kızgınlık ve kırgınlıktı. Hayat bazen bu kadar ucuz olmamalıydı. Anne ve baba olamayacak insanların sayısı çoğalmamalı. Çünkü onların sevgisizlikleri ve ilgisizlikleri, çocuklukları hoyratça yaşanmış, yazık edilmiş çocukların hayatlarını karartıyor. İnsanların en kötü huylarından biri, önyargılı olmalarıdır. Dış görünüşe veya kulaktan dolma bilgilere hemen inanır, üzerine bolca varsayım ekleriz. Hayatın zorlu sınavlarından geçmiş, mutluluğa ramak kalmış iki insan… Fakat o kalan ramak, mutluluğun yanı sıra onlara başka pek çok şeyi de yaşatmaya hazırdır. Kitap, bizleri bu yoğun duygular ve yaşamın acımasız gerçekleriyle buluşturuyor. Sokaklarda yaşayan bir evsiz… Trafik ışıklarında diğer evsizler dilenirken, su veya mendil satmaya çalışırken ya da araba camlarını silerken o sadece dikilir ve onlara bakardı. En az onlar kadar evsizken, bu dimdik duruş neyin simgesiydi? Kimdi bu adam? Kitabın gizemli karakteri Kemal böyle tanıtılıyor. Ebru, İstanbul’da bir sigorta şirketinde çalışan, başarılı ve çevresi tarafından sevilen bir kadın. Dışarıdan güçlü görünen Ebru’nun ise saklı ve derin yaraları vardır. En büyük acısı ise annelik hasreti: Eski eşi tarafından üç yıl önce zorla elinden alınmış bir evlada duyduğu özlem… Her gün işten eve