Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli
Çocukluk arkadaşı olan Mustafa ve Mesude,köyde ki bir cok aileler gibi Girit göçmeniydi.Oyun arkadaşlıkları sevdaya dönüşünce evlenen ikilinin bir süre sonra yuvaları biricik evlatları Deniz ile zenginleşir.
Denizlerde balık avlayan Mustafa,evladına Deniz adını verir.Deniz,yedi yaşındayken babasıyla o gün ekmek teknesiyle denize açılır.Aniden çıkan fırtınayla alabora olan tekneden yavrusu denize düştüğünde Mustafa deliye döner.Karı-koca içlerine dehset salan bu olaydan sonra birbirinin yüzüne bakamaz.Mesude kuru bir çiçek gibi boynu bükük,dokunsalar her an ağlayacak durumdadır
Mustafa,günlerce denizin altında yavrusunu arar ama bulamaz(Rabbim düşmanımın başına bile vermesin.Aminnn)
O günden sonra Mustafa iyice kendi kabuğuna çekilip kaplumbağa gibi yaşamaya başlar.
Ne zaman rüzgâr ın uğultusunu duysa her an kötü bir şey olabilir duygusuyla darmaduman olan Mustafa,o gün çıktığı denizden iki ceset,birde bebek ile döner.Cesetleri sahil güvenliğe teslim eder ama bebeği gizlice evine götürür.
Peki ondan sonra ne oldu?
Cevabı eserde #okuyun arkadaşlar.
Yazarımız her daim olduğu gibi yine sosyal mesajlar vererek okurlarını bilinçlendirmiş.
Son zamanlarda ülkemize akın eden düzensiz göçmenleri ele alırken,denizlerin kirlenmesi,denizlerimizde görülen balon balığı ve zehirli dikenleri olan aslan balıklarının verdiği zararlarıda eser sayesinde öğrenmiş oldum.Ayrıca para uğruna cennet ülkemi mahveden Allah tan korkmaz,kuldan utanmazların çevreye verdikleri zararı birbir anlatmış.
#tavsiyemdir arkadaşlar.
#sosyalmesajlar veren eserler her daim var olsun.Kalın sağlıcakla
@inkilapkitabevi kitapfisiltisi sevtap #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi Sude çelik
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,7bin okunma