2024 82. kitabı
200 sf. #ulubey /82/ @gencelyayinevi Vuslat teki Selamün Aleyküm Bugün sizlere yazarın kalemiyle ilk tanışma kitabım olan #polisiye türünde kitabımla geldim.  Yazarın kurgusu güzel, yalın ve net bir anlatım kullanmış,olay akışı biraz daha yavaş olsaydı daha iyi olurdu... Merak ile son sayfasına kadar okutup, aksiyon ve heyacan ile merak ettirmesi başarılı... Günümüz diline uygun diyalogları , okurun yer ve mekan, zaman kavramında okumasını hızlandırıyor.  Cezaevi gerçeklerini de bir kez daha anlamış oluyoruz ...  İllegal yollardan zengin olmak için oynadığı oyun ve girdiği büyük borç batağında çırpınan Ulubey kasıtlı olarak adam öldürmekten 20 yıl hasip cezası alır... Haksızlığa karşı asla durmayan Ulubey o cezaevi senin bu cezaevi benim derken özgürlüğüne kanat çırpmaya 6 yılı kalmış doğal olarak heybetli ve ürkütücü fiziği geçirdiği onca yıl ve sağlam duruşuyla koğuş mümessilidir...  Balcı Dayı ; silah kaçakçılığı , cinayet, dolandırıcılık, şantaj, tehdit, gaps gibi devletin yasakladığı suç dediği her ne varsa hepsine vâkıf olan kendisi gibi güçlü bir çetesi vardır...  Balcı Dayı'nın son silah sevkiyatı patlayınca , içlerine giren muhbirler ve çok güvendiği avukatı da ona karşı olur . Çetesiyle birlikte cezaevine girerler...  Balcı Dayı ile Ulubey aynı koğuşta  arkadaş olup birbirlerine suçlarını ve yaşadıkları ihaneti anlatırlar. Ulubey oldukça zeki, verdiği sözleri tutan bir adam olduğu için Balcı Dayı'ya yardım etmek ister. O yeter ki istesin!  Balcı Dayı kendine sunulan teklifi kabul eder çok yatmadan hemen beraat alır ama gündemde olan yasa da çıkmıştır. Ulubey ile Balcı Dayı sivil hayatta bir araya gelirler...  Şimdi yapılacak tek birşey vardır intikam... Devletin her kademesine sızmış; para ve mallara göz koyan hukuk çetesi, İmansızlar çetesi 'ne karşı Balcı Dayı Çetesi ile yola çıkan Ulubey bu yolda tek başına kalacaktır...  Ulubey'in dönüşümü okunmaya değer.  Kitapla ve Sevgiyle Kalın   #vuslatınkitapkurtları #polisiye #çete #hain #hukuk #devlet #mahkum #cezaevi #book #kitap #kitapincelemesi #analiz #okudumbitti #kitapyorumu #flp #instagram
UlubeyGencay Çelik · Gençel Yayınevi · 202415 okunma