···Okunma: 13 Aralık 2024 00:08 İlk olarak kitabın konusundan bahsetmek istemiştim ama arka kapakta yazılı olan yazıdan daha iddialı bir şey yazamayacağımı fark ettim. Dolayısıyla önce arka kapaktaki konuyu okumanızı ve incelememi öyle değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. (Arka kapaktaki yazı kısa çizgilerle ayırdığım olan üç paragraf)
Isobel, uğursuz peri halkıyla çalışan bir sanat dehasıdır. Periler bu yüzden insan zanaatına korkunç bir açlık duyuyor ve Isobel'in tabloları fazlaca beğeniliyordur. Fakat Isobel, kraliyet ailesinden ilk müşterisi Güz Prensi Rook'u resmederken korkunç bir hata yapar.
Öfkelenen Rook, Isobel'i suçlarından dolayı mahkemeye çıkarmak için krallığına götürmek ister. Bu sırada periler dünyasında sinsi bir tehlike kendini gösterir ve saldırılar ardı ardına gerçekleşmeye başlar. Hayatta kalmak için birbirlerine ihtiyaç duyan Isobel ve Rook'un iş birliği önce güvene, sonra da peri halkının acımasız yasalarını çiğneyen bir aşka dönüşür. Artık ikisinin hayatı da risk altındadır ve kurtulmalarının tek yolu Isobel'in eşsiz resim yeteneğidir.
Peki Isobel, yeteneklerini kullanarak periler ülkesindeki karanlık güçlerle savaşabilecek midir? En önemlisi de bu dünyada hayatta kalmak, ölümden daha mı korkutucu olacaktır?
Kitabın yazım dili kendini süregelerek okutturuyordu. Kitap bana başından beri bir sonraki sayfayı merak ettirdi, haliyle başına oturduğumda zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim bile.
Ravens bu yıl okuduğum en güzel kitaplardan birisiydi. Ki bu yıl çok fazla güzel kitap okudum.
Öncelikle karakterler çok güzel işlenmiş karakterlerdi. Hisleri, hareketleri ve yaptıkları okuyucuya geçiyordu. -Kastım Rook ve Isobel diğerleri biraz garipti-
Eğer Gilded’ı okuduysanız atmosferin size çok yabancı geleceğini düşünmüyorum. Sizi daha çok kendine çekip merak ettirecek. Alder Kralı’na ve Yaban Avına bir özlemizin varsa hemen alıp okumalısınız. Gilded bence bir mevsim olsa sonbahar olurdu ve bu kitap tamamen sonbahar gibi hissettiriyordu. Muhtemelen sebebi Güz Prensi Rook.
Kitaptaki aşk da savaşlar da betimlemeler de çok güzeldi. Eğer aklınızda alıp okumak için bir şüphe varsa hiç beklemeden alıp okuyun. Daha detaylandırarak yazmak isterdim ama kitabı okumadan önce incelemelerine bakan birisiyseniz bence kitap hakkında çok fazla bilgiye sahip olmamak daha doğru olur sizin açınızdan.
Saat biraz geç olduğu için kelimelerimi tam toparlayamıyorum ama hissettiğim tek şey kitabın çok güzel olduğu. Gözüm kapalı öneriyorum. Umarım beğenirsiniz.