2024 50. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 21:24
Bir çay tadında İstanbul Hele bir de simit varsa yanında Ama Pierre Loti'de olsun seyir İstanbul'un Yanında ol bugün karşımda değil, bitişiğinde e Elin elimde, önümüzde simit ve çay İstanbul'u seyredelim yâr Çamlıca şimdi sessiz midir? Bu sessiz bir yer Bugün İstanbul'u seyredelim Çamlıca'dan da seyredelim, seyre doysun İstanbul Bir elinde simit olsun diğerinde çay Fakirler seyretsin bugün İstanbul'u Bir elinde simit bir elinde çay, Bizi buluşturan İstanbul'u seyredelim yâr #sayfaotuzdokuz @yorgun_sair7272 . . . Doksan siirini bir kitapta toplayan Ebedin Erdem, sözleri ile ayrı bir tat vermiş . . . . Ilktin sen Ahmet Arif'in şiirlerini ilk okuduğum, Ahmete Xane'yi ilk duyduğum, Ahmet Kaya, Xelîl Xemgîn, Ciwan Haco'nun şarkılarını ilk dinlediğim, Mem û Zin aşkını ilk duyduğum, Amed surlarını ilk çıktığım, Mardin'in tarihi sokaklarını ilk gördüğüm, İlk bastığım toprak, İlk gördüğüm kar, İlk ıslandığım yağmur, İlk kıldığım namaz, Tuttuğum ilk oruç, Sana güla roje ismini bulduğum İlk an, #günçiçeği . . . Şiirleri sade ve anlaşılır. Kısa ve öz. Ölçüsüz içinden geldiği gibi saf ve temiz. . . . Uykuda gözler, yorgun Uyansa belki beni görecek Açmıyor gözlerini, yine duvarları görecek diye Ebedin diye sayıklıyor Hep duvarlar, duvarlar, #sayfaaltmışbir . . . Şiirlerde yaşadıklarını, aşkını, memleketini, sevdayı ve sevgiyi yazıyor. . . . Sevgi çınardır Hele iki kişilik oldu mu Duyulmaz bir pınardır Sevgi kutaldır Sevgi dökülmemiş kandır, borandır, tufandır, İnanmayanları yutandır #sayfayetmişbir . . . Aşkla okuyorduk aşkla sevmeye başladık Aşkla okuyup sevmek için takip etmelisiniz. Konu etiketimizi #kitapokufotografcek takip edin ve kullanın Gönderi ve hikayenizde bizi paylaş bizde kitaplarınızı paylaşalım. Sosyal medyanın heryerindeyiz
Yorgun ŞairEbedin Erdem · Kutlu Yayınevi · 20241 okunma