2024 35. kitabı
İlahiyatçı, Gazeteci, seyyah, yazar… Tarih ve İslam coğrafyası dediğimiz zaman ilk akla gelen isimlerden Taha Kılınç. Alem-i İslam Yazıları setinin ilk kitabı olan “Biladüşşam” tanıtacak olsam da kesinlikle her eserinin okunmasını gerekli buluyorum. Dertli, araştırma ruhu olan, okuyan bir neslin tanıması gereken önemli bir isim. Biladüşşam kitabı (Şam Beldeleri) ibaresi, bügünkü Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün ve Irak’ın büyük bir bölümünü içine alan geniş bir coğrafyayı işaret eder. Bölge pek çok dinî, tarihî, kültürel, insanî ve siyasi hususiyete sahip. Biladüşşam yazıları Filistin hariç-tüm bu ülkelerin gündemine yoğunlaşarak, yakın ve uzak tarihten iktibaslarla bugüne ve yarına dair çözümlemeleri içeriyor. Kendi kitabını kendisi daha güzel anlattığı için, bu sefer onun ağzından kitap içeriğini yazdım. Gerçekten kitap yön verici bir üsluba sahip ve araştırmaya iten merak duygusunu tazeliyor. Bu seriyi herkes kesinlikle okumalı, bilinmeyen ya da gözardı edilen bilgileri gün yüzüne de çıkarıyor. Taha Kılınç hocamız gibi okuyarak gezen tayfadan olmak duası ile… Kendisini 2019 senesinde Konya’da yüz yüze dinledim ve o şuurlu çağrısına halen kulak vermeye çalışırım. Rabbim ebeden razı olsun. A l ı n t ı l a r • Suriye üzerindeki İran etkisi ve Esed ailesinin Nusayrî olması nedeniyle Irak ve Saddam Hüseyin iktidarı Sunnî Araplarca daha fazla sevilse de, insani ilkeler bakımından birinin diğerine tercih edilebileceği bir yön bulunmuyor. •”Şimdilik aşama katediliyor görünse de, Rusların, Suriye’yi yeniden inşada yıkıp yok etmek kadar başarılı olamayacağı görülecektir. İran gibi muhteris bir rakibi olan Rusya, Türkiye’yi de dilediği gibi kontrol altında tutamayacaktır. (2018) Öyle de oldu Elhamdulillah Yazıların devamını okumak için bir an önce bu seriyi almanız gerekiyor. Çok acil alın okuyun
BilâdüşşâmTaha Kılınç · Ketebe Yayınları · 0638 okunma