Daha önce birçok kez başlayıp bir türlü devam edemediğim o kitapla geldim. Kitapların da zamanları olduğunu düşünüyorum. Bu kitabın zamanı da demek ki gelmiş.
H. G. Wells'ten okuduğum ilk kitap bu oldu. Bu kitabını okuduktan sonra diğer kitaplarını da merak ettim okumak istiyorum. Şimdi gelelim bu kitap hakkımdaki yorumlarıma,
Kitabımızda bir adam var bu adama 'Zaman Gezgini' diyorlar. Zaman Gezgini bir Zaman Makinesi icat ediyor ve bunu arkadaşlarına gösteriyor. Tabi arkadaşları zaman makinesi diye bir şey olabileceğine pek ihtimal vermiyor. Bir gün Zaman Gezgini zamanda bir yolculuğa çıkıyor ve geleceğe gidiyor. Bayaaaa uzak bir gelecek. (800 binli yıllar) Bu yolculuktan döndükten sonra arkadaşlarına gelecekte geçirdiği günleri anlatıyor.
Konumuz bu şekildeydi. Benim oldukça ilgimi çekti ve kitapta baya bir yeri post-itledim. Kullanılan cümleleri ve Zaman Gezgini'nin insanlık üzerine olan düşüncelerini çok beğendim.
Yazarın bilgili bir insan olduğunu okurken hissediyoruz. Bu bilgiyi hissettiğim için de diğer kitaplarını okumak istiyorum.
Ben genel anlamda beğendim güzel bir kitaptı.
Buraya birkaç tane alıntı bırakacağım:
~ Küçük ev sahiplerimde çok geçmeden fark ettiğim bir tuhaflık da ilgisizlikleriydi. Çocuklar gibi heyecan içinde şaşkınlık çığlıkları atarak bana yanaşıyorlar, ama biraz sonra yine çocuklar gibi beni incelemeyi bırakıp bir başka oyuncağa yöneliyorlardı.
~ İnsanların çok güzel giysiler içinde, görkemli barınaklarda yaşadıklarını gördüm, hiçbir işle uğraşmak zorunda kalmadıklarını farkettim. Mücadelenin en küçük bir izi yoktu, ne toplumsal ne de ekonomik mücadelenin.
~ İnsanlık gücünü, etkinliğini ve zekasını göstermiş, içinde yaşadığı koşulları değiştirmek için yaşam gücünü sonuna kadar kullanmıştı. Ve şimdi sıra değiştirilen koşulların tepkisine gelmişti.
~ Korkunun henüz yeryüzünden yok olmadığını da ondan öğrendim.
~ İnsan, insan kardeşlerinin sırtından geçinerek rahat rahat yaşamanın ve safa sürmenin tadını çıkarmış, Gereksinim'i kendine şiar ve bahane edinmiş, zamanı gelince de o Gereksinim kendi başına dert olmuştu.
Evet bu kadardı. Keyifli okumalar dilerim♡
Zaman MakinesiH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202437,2bin okunma