#williamgibson #yanankrom #reklamdeğil
William Gibson’un Matrix’e ilham kaynağı olan kitabı Neuromancer, Sprawl üçlemesinin ilk kitabıydı. Goodreads’te Sprawl 0. Cilt olarak etiketlenen Yanan Krom, 10 tane öykü içeriyor. Yüksek teknoloji düşük yaşam temeline oturtulan Cyberpunk kültürü, müzikten edebiyata kadar farklı sanat dallarını etkilemiş. Kitabın çevirisi Sanem Erdem’e ait.
Neuromancer ilk duyurulduğunda çok heyecanlanmıştım. Ancak Gibson’un dili ve anlatımına alışamamış ve kitabı çok zor bitirmiştim. #bilimkurgukitapkulübü listemizi yenilediğimizde Ekim kitabı olarak Yanan Krom’u seçtik. Kitabı bitirdiğimde Gibson’un anlaşılamaz dili ve tarzının benlik olmadığını anlamış oldum. Kitapta beğendiğim iki öykü var ikisi de başka yazarlarla ortak yazılmış.
Bilimkurguya aşina olanların bile çok zorlanacağını düşündüğüm kitapta Uyumlu Tür ve İt Dalaşı dışında kalan öykülerden pek bir şey anlayamadım. Kitabı hediye eden arkadaşım @koaladankitaplarr’a teşekkür ederim