2024 16. kitabı
(spoi) Bazı yerlerde eksiklikler olsa da ilk kitap açısından hoştu. Mesela duygu aktarma durumu diye bir şey yoktu kitapta. Örneğin Jude, Valerian'ı öldürüyor, boğuşuyor filan. Çocuğu gömdükten sonra gidiyor kardeşleri ile balo için takı toka seçiyor. Bu biraz garibime gitmişti çünkü her ne kadar nefret etse de, zorunda kalsa da sonuçta sen birisini öldürdün. İnsan garip bir duygu durumuna düşer illaki... Karakter sürekli diken üstündeydi. Yani ara ara kendini sorguluyor, yetersiz hissediyor, bir yükseliyor, bir iniyor... Ama en sonunda başarıyor. Ben sevdim... Buna rağmen ısındım da. Direkt bodoslama dalmak yerine çöküş ve yükselişler içinde kaybolması hoşuma gitti. Cardan ise daha tam karar veremediğim Bir karakter. Yani Jude kadar okumadığımız için veya ikisi arasındaki diyaloglar sonlara doğru arttığı için normaldir diye düşünüyorum. En normalin ise Vivi'ydi. Düşünceli bir ablaydı ve Jude'un ikizi gibi aptal değildi. ~ İlk defa şimdiki zamandan anlatım okuduğum için ilk 100 sayfada afalladım ama sonra su gibi aktı. İçerisinde pek romantizm yoktu, saray ve hayat entrikaları, güç arzusu vardı ancak bu da hoşuma gitti çünkü ben pek fazla romantik seven birisi değilim. (Ama tabii ki de Jude ve Cardan ikilisini bekliyorum kdkskdksk) Evrene gelecek olursam da keşke yazar biraz daha açıklama yapsaymış. Mesela bu periler diyarı insan diyarına küheylan ile uçabiliyor da, biz uçamıyor muyuz? Ya da insanlar, periler diyarını görebiliyor mu? Yoksa periler diyarı başka bir boyutta da bu boyutu sadece periler mi aşabiliyor... Bu kısmı maalesef ki tam anlayamadım.
Zalim PrensHolly Black · Dex Kitap · 20182,328 okunma