·416 syf.····Okunma: 14 Aralık 2024 23:25 Okuması zevkli, sürükleyici ve akıcı bir kitaptı. Yazarın atmosfer yaratma konusundaki başarısını göz ardı etmem mümkün değil. Okurken heyecanlandım, gerildim, irkildim. Bu duyguları bana çok iyi yaşattı. “Kara Adam”ın nefesini ensemde hissettim. Ancak şunu da söylemeliyim ki şaşırmadım. Spoiler vermeyeceğim ama şurası böyle çıkacak, bunu bu kişi yaptı, burası aslında böyledir gibi tahminlerde bulundum ve onların hepsi çıktı. Gerilim ve merak unsurları çok yerindeydi ama ters köşe olacak şeylerin benim için ters köşe değil de sadece dönmeyi beklediğim bir köşe olması biraz canımı sıktı. Eğer bir şaşırma da yaşamış olsaydım 9 veya 10 puan vermeyi düşünüyordum. Ama her şey beklediğim bir yönde ilerlediği için benim için 8 puanda kaldı. Gerçi şimdi düşünüyorum da belki de yazar da ters köşe olması için değil de sadece adım adım temellenerek perdeyi kaldırmak için yazmıştır. Sanırım benim beklentim ters köşe olmaktı. Her şeye rağmen elimden bırakamadım ve okuma sürem boyunca soluksuz bir film izler hissindeydim. Bu özellikle çok hoşuma gitti normalde bir film olsa 2 saat falan sürerdi ama ben okuduğum yaklaşık 7 saat boyunca güzel bir gerilim filmi izledim kafamda. Tavsiyedir. Yazarın diğer kitaplarına da devam edeceğim. Zaten ilk kitabı diye başlamak için bunu tercih etmiştim.