Wulf Dorn
Kimseye inanma Kendine bile güvenme Gerçeği arama Gerçek seni bulacak O Geldiğinde Beni Koruyacağına Söz Ver! Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrist Ellen Rothun kabusu haline gelir: Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan ortadan kaybolur. Şimdi kendi hayatını da hastasınınkini de tehlikeye atan korkunç bir oyunun ortasındaki Dr. Ellen Roth için hiç kimseye güvenemediği umutsuz bir savaş başlamıştır. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatrist, korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek midir? İnsan zihninde öyle yerler vardır ki kimse buralara ulaşamaz. Psikiyatrist bizi zihnimizin karanlık tarafına götürüyor. -Donato Carrisi Gerilim romanlarının yeni yıldızı! -Weltbild Sanki David Lynch, Stephen Kingin bir romanını filme almış gibi. Harika! -Thomas Thiemeyer Mükemmel bir gerilim romanı: Dorn, okuru ruhun derinliklerine sürüklemeyi çok iyi biliyor. -Sebastian Fitzek Psikiyatrist, bu yıl okuduğum en iyi kitaplardan. Çok iyi bir yazar yetişiyor. -Wolfgang Weninger
416 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ekim 2009

10/10 puan verdi
Wulf Dorn / Psikiyatrist Labirentte dolaşıyor gibi zihnin derinliklerine doğru inen, ruhun karanlıklarına ışık tutan, akıcı, sürükleyici ve etkileyici bir psikolojik gerilm kitabı. Yazarın diğer kitaplarını henüz okumadım ama bu kitabı için muhteşem bir kalemi olduğunu söylemeliyim. Olayların ilerleyişi, gizemi ve gerilimi canlı tutabilmesi
10/10 puan verdi
Yazarın her kitabını okumak istemem ve her kitabında şaşırmam normal mi? Her kitabından sonra yok artık diyorum. Psikolojik - Gerilim de benim için en en iyi yazar hiç şüphesiz Wulf Dorn 'dur. Bu kitabını da okurken asla tahmin edemedim. Bir düşüncem üzerine yöneliyorum ama daha sonra yazar öyle bir şeyle karşılıyor ki beni hoba başa
10/10 puan verdi
Wulf Dorn'un Karabasan'ından ve hiç sevmediğim, aceleye getirilmiş basit eseri Oyunbaz'ının ardından Psikiyatrist adlı kitabı bana bir başyapıt okuduğumu düşündürdü. Eserin polisiye ve gerilim okumayı seven okurlar açısından yeni bir şey anlatmadığını, ancak anlatımı ve özellikle de atmosfer oluşturma biçimi açısından oldukça etkileyici bulduğumu
9/10 puan verdi
Psikiyatrist olan Ellen Roth erkek arkadaşı Chris'in "Özellikle İlginç Vaka" diye tanımladığı vakasını devralır. Şiddet mağduru olan isimsiz bir hasta Kara Adam tarafından izlendiğini ve onu almaya geleceğini söyler ve Ellen'den onu koruması için yardım ister. Ellen hastanın durumundan meslektaşı Mark'a bahseder ve Mark hastayı görmeye geldiğinde hastanın ortalıkta olmadığını ve böyle bir hastanın kayıtlara bile geçmediğini öğrenir. Chris Avustralya'da olduğundan dolayı klinikte hastayı gören tek kişi Ellendir. Ve Ellen koruyacağına dair söz verdiği hastasını bulmak için kendisini korkunç olayların içinde bulur. Psikolojik gerilim türünde hem sizi hayrete düşürecek hem de çok etkileyecek bir kitap. Daha önce Fobi kitabından Mark'ı tanıdığım için bazı olaylar beni şaşırtmadı onun dışında kitabın son 100 sayfası tahminimden bile daha ağır ve üzücüydü. Bu tarz kitapları seviyorsanız kesinlikle bir şans verin derim. · ⋆
Ellen yoxsa Lara!?
Yazardan oxuduğum ilk kitab
Şizofren
Şizofren
və onun davamı
Oyunbaz
Oyunbaz
oldu. Yazarı və kitablarını tövsiyyə etdiyinə görə https://1000kitap.com/Hashimova24 xüsusi təşəkkürümü bildirirəm.
Psikiyatrist
bu kitabda digərləri kimi olduqca marağlı idi. Baş obraz bir klinikada çalışan psixiatrdır. 29 yaşlı Dr. Ellen Roth müalicə etdiyi qadın xəstənin anidən yoxa çıxması ilə bağlı araşdırmaya başlayır. Hadisələrin gedişini təxmin etmək mümkün deyil. Kitab irəlilədikcə hər kəsdən şübhələndim. Amma son gözləmədiyim kimi bitdi. Qorxu janrına üstünlük verən oxuculara tövsiyyə edirəm...
Puan vermedi
"Zayıflığını gösterirsen diğerleri seni yiyip bitirir." Ellen tüm hayatını bu söz üzerine kurmuş. Bir psikiyatristin bozulan psikolojisi. Ne kadar zor. İnsan kendini mesleğine adıyor ama aslında ihtiyaçtan dolayı. Sanırım hepimiz böyleyiz. Kendimizde ne eksikse onu tamamlayabileceğimiz mesleklere yöneliyoruz. Yazarın kitabını ilk kez okudum. Başka kitapları var gel beleşe vereceğim oku yeterki derseniz de almam da okumam da. Bir başkası için bu kitap hayatında okuduğu en güzel kitaplardan biri olabilir ama benim için değil. Okuyacağım kitapların içerisinde argo sözcükler ve yakışıksız bulduğum konular yer almamalı. En azından bu açık bir dille belirtilmemeli. Ama tek sorun bu da değil. Yazarın dilini çok sade buldum kitap okuyormuş hissi vermedi, üzgünüm. Kısacası; konu itibariyle harika ama diğer etkenler yönünden harika değil. (Ortada bir emek olduğu için fazla da ağır konuşmak istemiyorum.)
10/10 puan verdi
Kitap kelimenin tam anlamıyla bir gizem - gerilim kitabı !.. Her ne kadar Wulf Dorn' un okumuş olduğum ilk kitabı bu olsada yazarın kurgu yeteneği ha - ri - ka ! Kitabın sonunda ne olacak diye düşünüp duruyorsunuz:) Siz her ne kadar tahminde bulunursanız bulunun kesinlikle doğru tespit yapacağınızı düşünmüyorum ( benimde tahminlerim tutmadı :) ve kitabın sonu düşündüğümden çokkkk farklı bitti...) bu da kitaba bambaşka bir heyecan katıyor... Ben bu kitabı çok beğendim ve gerilim severlerin hoşuna gidecek bir kitap ... Tavsiye ederim
9/10 puan verdi
Gerilim ve Psikolojinin Mükemmel Harmanı Psikiyatrist'i Keşfet
Wulf Dorn'un Psikiyatrist'i, tıpkı bir psikiyatrist koltuğunda gibi hissettiren bir kitap. Dr. Berger ve Marlene Dietrich'in hikayesi, insan ruhunun en derin köşelerine bir yolculuk gibi. Dorn, sadece bir gerilim hikayesi yazmamış, aynı zamanda derin bir psikolojik analiz de sunmuş. Berger'in Dietrich'i tedavi etme çabası ve kendi iç mücadelesi, okuru sayfalara yapıştırıyor. Benim en çok aklımda kalan karakter Dr. Berger oldu. Travmalarıyla yüzleşirken bile pes etmeyen ve hastasına yardım etmeye kararlı olan güçlü bir karakter. Psikiyatrist, psikoloji ve gerilim sevenler için mükemmel bir kitap. Hazır mısın, beynini biraz zorlamaya?
'Gerçeği arama.O, seni bulacak'
Ana karakterimiz Ellen Roth, Orman Kliniği'nde çalışan bir psikiyatristtir. Erkek arkadaşı yurt dışına çıktığı için ona yönlendirilen ve 'Özellikle İlginç Vaka' olarak adlandırılan bir vakayla karşı karşıya kalan Ellen'ı sıradışı olaylar ve korku dolu günler beklemektedir. Şiddet gören ve neredeyse konuşamayacak hale gelen isimsiz bir hastanın 'Kara Adam' adını verdiği bir kişi tarafından takip edildiğini söylemesi ve bu hastanın esrarengiz biçimde ortadan kaybolmasıyla, Ellen'ı da içine alan gizemli olaylar başlayacaktır. Peki bu hasta ve onu bu hale getiren 'Kara Adam' kimdir, Ellen bu olaylarda ne tür bir rol oynamaktadır? Her sayfasında ayrı bir gerilim her sayfada sizi yanıltıp hayrete düşüren başka bir olay... Zamanla her şeyin karmaşık bir labirent haline dönüşmesi sonucu kendinizi adeta kitabın içinde hissediyorsunuz. Ben okurken belli tahminlerde bulundum ama her defasında ters köşe oldum :) Yazarın zekası hayran kalınası gerçekten Her sayfada sizi şaşırtıyor. Bu kitabı okurken pek çok psikolojik terim ve hastalık öğrendim.Tek solukta bitti.Ciddi anlamda gerilimden midir bilmiyorum ama sizi diri tutan bir enerjisi var. Kitap film gibi her saniyesi gözünüzün önünde.Tek kelimeyle ba-yıl-dım! Hatta birkaç gün etkisinden çıkamadım.Kesinlikle okuyun..
7/10 puan verdi
Kendine bile güvenme
'"İnsanın kendine bile güvenememesi kötü bir duyguydu" sayfa; 279 Herkesin vardır bir kara adamı değil herkesin vardır kitap okurken dedektif kesilip önceden olayı saptayan ve kendi kendine kitabı zehir eden bir arkadaşı. Etrafınızda böyle biri yoksa muhtemelen bu sizsiniz. Örneğin kendi çevremde bu benim:( Ünlü gerilim gizem

Wulf DornYazar · 7 kitap
20 Nisan 1969 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Muhabir olarak başladığı yazın yaşamına kısa öyküler yazarak devam etmiştir. Kısa zamanda korku-gerilim türünde ses getiren eserler yazmıştır. Wulf, on iki yaşında kısa öyküler yazmaya başladı ve ilk yayınını on altı yaşında yerel bir gazetede yaptı. Sonraki yıllarda gazete, dergi ve antolojilerde öyküleri yayımlandı. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce Wulf, bir psikiyatri terapisti ve klinik araştırmacı olarak çalıştı. Yirmi yıl boyunca zihinsel engelli insanlara mesleki rehabilitasyon ve iş koçluğu yaptı. Wulf Dorn, Jan Forstner, Mark Behrendt, Doro Beck, Simon Strode, Robert Winter gibi karakterler yarattı. Psikolojik gerilim romanları uluslararası en çok satanlar haline geldi ve ona En İyi Uluslararası Roman dalında Fransız Prix Polar da dahil olmak üzere pek çok ödül kazandırdı. Ekim 2009'da, ilk gerilim romanı TRIGGER, büyük bir başarı elde etti; psikiyatrist Ellen Roth'un büyüleyici hikayesi birçok dile çevrildi ve dünya çapında bir milyondan fazla sattı. Wulf, yazılarının yanı sıra David Bowie, Mario Puzo, David Lynch, Francis Ford Coppola ve Jack the Ripper'ın metinlerini Almanca'ya çevirmiştir. Aynı zamanda sesli kitap anlatıcısıdır ve Iris Berben, Anna Thalbach, Bibiana Beglau, Ekkehardt Belle, Benno Fürmann ve Alman punk efsanesi Bela B gibi oyuncularla sahne okumaları yapmıştır. Wulf ve eşi Anita, Güney Almanya'da yaşıyorlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.