Psixiatr

Almanya
Azerbaycanca

2022 68. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2022 21:40
Wulf Dorn en meshur kitabi haqqinda men de bir nece cumle demek isteyirem.Kitab mohtesemdi.Her hadisesiyle sizi teeccublendirir.Men bele oldum aciqcasi.Oxudugum en yaxsi psixoloji qorxu janrinda eserdi.Kitabin movzusu ise Ellen Roth "Mese klinikasi"nda isleyen psixiatrdi.I s yoldasi hem de sevgilisi Yeni Zenlandiyaya tetile gedib ona gore de Ellen hem de Krisin xestelerine baxir.Bu xestelrrin biri de adi bilinmeyen,doyulmus,zorakiliga meruz qalmis bir qadindi.Ellen bu qadinla danismaga calisir lakin hec bir netice elde etmir.Bunun ucun hemkari Mark'a muraciet edir.Seherisi gun Mark Ellenin isteyini yerine yetiri lakin qeribe bir hadise bas veirir.Mark orda hec bir xestenin olmadigini deyir.Ellen den basqa hec kim bu xesteni gormeyib.Ellen ise bu bas verenlere inanmir ve bu xesteni axtarmaga baslayir
PsixiatrWulf Dorn · Yay Neşriyat · 201811,5bin okunma
2025 3. kitabı
Wulf Dorn / Psikiyatrist Labirentte dolaşıyor gibi zihnin derinliklerine doğru inen, ruhun karanlıklarına ışık tutan, akıcı, sürükleyici ve etkileyici bir psikolojik gerilm kitabı. Yazarın diğer kitaplarını henüz okumadım ama bu kitabı için muhteşem bir kalemi olduğunu söylemeliyim. Olayların ilerleyişi, gizemi ve gerilimi canlı tutabilmesi psikoloji ve gerilim sevenler için okuması çok keyifli bir eser olmasını sağlamış. Her şey göz önünde olmasına rağmen hep bir acaba var. Tahminlerinizden şüphe duymanızı sağlayan usta manevralar sayesinde kurgudan kopamıyor ve bir an önce karanlıkların aydınlığa dönmesini bekliyorsunuz. Ellen sevgilisi ile aynı klinikte çalışan bir psikiyatrist. Sevgilisi Chris’in seyahate çıkmasıyla hastalarını devir almıştı. Hastalarından biri şiddet mağduru bir kadındı. Hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadıkları bu kadın, Chris ve Ellen için “Özellikle İlginç Vaka” idi. Kara Adam tarafından izlendiğini söyleyen hastanın Ellen’den tek bir isteği vardı. “O geldiğinde, beni koruyacağına söz ver!”. Kimdi bu Kara Adam bilinmiyordu. Ellen meslektaşı Marc’tan yardım istedi. Sonuçta hastayı gören sadece Chris ve Ellen’di. Farklı bir değerlendirme hastaya ulaşmalarını sağlayabilirdi. Hastanın hiçbir iz bırakmadan gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ve kaçırıldı mı kaçtı mı şüpheleri Ellen’i onu aramaya iter. Bulduğu her detayda, kimseye güvenmemesi gerektiğini ve hastası ile kendisinin hayatının tehlikede olduğunu anlaması korku ve paranoya dolu saatleri beraberinde getirir. Bazı kitaplar ve yazarlar ile mutlaka tanışılmalı. Bu türü sevenler ve henüz okumayanlar varsa kaçırmayın derim. Keyifli okumalar…
2022 53. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2022 00:00
Yazarın her kitabını okumak istemem ve her kitabında şaşırmam normal mi? Her kitabından sonra yok artık diyorum. Psikolojik - Gerilim de benim için en en iyi yazar hiç şüphesiz Wulf Dorn 'dur. Bu kitabını da okurken asla tahmin edemedim. Bir düşüncem üzerine yöneliyorum ama daha sonra yazar öyle bir şeyle karşılıyor ki beni hoba başa dönüyorum. Amaaa ilk kez yazarın bir kitabında tahminim tuttu. 4.ncü tahminimdi tutan o da Kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. Kara adam lakabıyla bilinen biri var ve bu kişi çocukluklarını etkileyerek insanlara bir korku salmış. Öyle ki kitaptaki ana karakterimiz olan psikiyatri doktoru Ellen Roth, ve gizemli kadın hastasının etrafındadır bu kara adam lakaplı kişi. Ellen Roth, orman kliğinde çalışan psikiyatri doktorudur. İşinde ve özel hayatında kendi halinde ve başarılı bir karakter. Ellen, erkek arkadaşı Chris'in seyahate çıkması sebebiyle onun hastasıyla ilgilenmek zorunda kalır. Ve bu hastada hastanenin içinde yedinci bölge adı verilen kısımda tedavi görecek olan 'Özellikle İlginç Vaka' adı verilen bir hastadır. Ne adı ne de her hangi bir bilgi kaydı olmayan tamamen gizli bir hastadır. Bu hastanın vücudun da korkunç yaralar ve darbeler mevcut ve ağır bir kokusu da var. İlginç vaka olan hastamız Ellen'dan onu kara adamdan koruması için yardım ister. Ve Ellen da bu hasta için meslektaşı Mark'tan yardım ister. Mark bu teklifi kabul eder ama hastayı görmek istediğin de hasta ortalıkta yoktur. Kaçtı ve ya kaçırıldı. Ki bu hastayı gören Chris ve Ellen'dır. Yukarıda da belirttiğim gibi hasta ilginç vaka olmasının yanı sıra gizli de bir vakadır çünkü iki kişi dışında gören yok. Kitap baştan sona beni hayrete düşürdü ve şu da var ki bu kitap yazarın ilk kitabıymış ben buna aşırı şok oldum çünkü ilk kitaba göre gerçekten çok iyiydi. Bu
Roman
2026 6. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2026 19:00
Psikiyatrist; içsel dünyayı, düşünceleri, çatışmaları ve duyguları gizem ve merak uyandıran bir anlatımla yansıtan; travmatik yaşantılar karşısında zihnin koruyucu işlevlerine ve bastırılan anıların etkilerine incelikli göndermelerde bulunan, etkileyici kurgusuyla tekrar okumaktan keyif aldığım bir kitap oldu. Ancak ilk okumamda beni etkileyen bazı süreçlerin, ikinci okumada final bölümüne dair hatırladığım unsurlar sebebiyle daha uzun ve yer yer abartılı hissettirdiğini söyleyebilirim. Buna rağmen, psikolojik süreçleri ve içsel dinamikleri merak duygusunu diri tutan bir kurgu içinde başarıyla ele aldığını düşünüyorum. Psikiyatrist Ellen Roth, dört yıldır Orman Kliniği’nde görev yapmaktadır. Nişanlısı ve aynı zamanda meslektaşı olan Psikiyatrist Christopher Lorch’un Avustralya’ya tatile gitmesiyle, önemli bir hastanın takibi Ellen’a devredilir. Kimliği bilinmeyen, istismara uğramış ve oldukça kötü durumda olan bu kadın hasta; korktuğu ve kaçtığı “Kara Adam”dan söz etse de Ellen’ın tüm çabalarına rağmen kendisine dair hiçbir bilgi paylaşmaz. Ellen, meslektaşı Psikiyatrist Mark Behrendt’ten yardım ister; ancak kadın hasta iz bırakmadan ortadan kaybolur. Artık Ellen Roth, kendi sorumluluğunda olan bu kadını başına kötü bir şey gelmeden bulmak zorundadır. Kimsenin kendisine destek olmadığı bu yalnız mücadelede onu, neyin gerçek neyin zihnin bir ürünü olduğunu sorgulayacağı karanlık ve tekinsiz bir yolculuk beklemektedir. Serinin devam kitabının yayımlanmasıyla yeniden okuduğum bu kitap, zihinsel süreçlerin karanlık ve kırılgan yönlerini merkeze alan yapısıyla etkileyici bir psikolojik gerilim örneği sunuyor. Yakın zamanda ikinci kitabı da okumayı planlıyorum. Psikoloji temalı gerilimlerden hoşlananlara önerimdir.
Hiçbir şey imkansız değildi
2025 78. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 19:59
Kitabı çok beğenerek okudum sürükleyiciliği sizi sürekli hikayenin içinde canlı tutuyor. İnsan kim olursa olsun ne yaparsa yapsın geçmişte yaşadıklarını nasıl maskelerse maskelesin, bir parfüm kokusu,bir hikaye kitabının kapağı olanca acımasızlığıyla sizi o yaşadığınız olumsuzluklara geri götürüyor bir anda ve sonrasında benliğinizi bulmaya çalışıyorsunuz.Bunu yaparken de kimlik karmaşası yaşıyorsunuz bu geçmişteki ben mi yoksa şu andaki ben mi diye ve eninde sonunda yitip gidiyorsunuz. Kitabın ilerleyişi ile alakalı çok farklı olaylar yaşanmasını beklerken bambaşka bir şekilde ters köşe oluyorsunuz.Gerçek ne,güvenilecek kişi kim asla karar veremiyorsunuz. Sıkmadan,akıcı ve sürükleyici bir şekilde ilerleyen ve beklenmedik şekilde biten bir kitap okumalısınızzzzz.
Kendine bile güvenme
2023 21. kitabı
'"İnsanın kendine bile güvenememesi kötü bir duyguydu" sayfa; 279 Herkesin vardır bir kara adamı değil herkesin vardır kitap okurken dedektif kesilip önceden olayı saptayan ve kendi kendine kitabı zehir eden bir arkadaşı. Etrafınızda böyle biri yoksa muhtemelen bu sizsiniz. Örneğin kendi çevremde bu benim:( Ünlü gerilim gizem yazarı Wulf Dorn ile tanışmama vesile olan bu güzel kitap soluksuz bir macera sunuyor size. Wulf Dorn , tüm dünyada en çok okunan yazarlardan biridir. Wulf Dorn'un 2009'da yazdığı ilk romanı Psikiyatrist tanıtıldı. İlk çalışması ona büyük bir ün kazandırdı. Bu eser sayesinde yazar, Almanya'da psikolojik gerilim türündeki en popüler romancılardan biri oldu. Daha sonra " Şizofren ", " Oyunbaz ", " Fobi " romanlarıyla dünya çapında hızla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan yazarın eserleri 10'dan fazla dile çevrildi. 20 yılını bir psikiyatri kliniğinde geçiren Wulf Dorn şu anda sadece edebi eserlerle uğraşıyor. (Kaynak; vikipedi) Kitap Wulf Dorn 'ilk kitabı olduğu için diğer kitaplarından beklentim yüksek. Psikolojik gerilim tarzında detayları ince ince işlenmiş çok güzel bir eser olmuş. Kitabı okurken kafanızda bir yapboz parçaları oluyor ve teker teker birleştiriyorsunuz. Kurguyu bağlama şekline aşık oldum. Kurgu da eksik veya boşta kalan tek bir yer yok. Buna karşın tesadüflerde çok fazla değil. Kitap biraz benim çocukluk korkumun kurgu olmuş hali gibi de oldu. Bu aşama da buraya ne yazarsam yazayım spoiler olacak. Kitap üç yılı aşkın bir süredir bir psikiyatri kliniğinde çalışan Ellen'in 9 numaralı oda da meslektaşı olan sevgilisinden aldığı bir hastayla başlar. Sevgilisi Chris'in tatile gitmesinin üzerinde isimsiz özel hasta ile ilgilenmeye başlar. Darp izi olan hasta ise bir "Kara Adam" tarafından bunun yapıldığını söyler. Ellen ilk başta
Psikoloji
Gerilim ve Psikolojinin Mükemmel Harmanı Psikiyatrist'i Keşfet
2024 70. kitabı
Wulf Dorn'un Psikiyatrist'i, tıpkı bir psikiyatrist koltuğunda gibi hissettiren bir kitap. Dr. Berger ve Marlene Dietrich'in hikayesi, insan ruhunun en derin köşelerine bir yolculuk gibi. Dorn, sadece bir gerilim hikayesi yazmamış, aynı zamanda derin bir psikolojik analiz de sunmuş. Berger'in Dietrich'i tedavi etme çabası ve kendi iç mücadelesi, okuru sayfalara yapıştırıyor. Benim en çok aklımda kalan karakter Dr. Berger oldu. Travmalarıyla yüzleşirken bile pes etmeyen ve hastasına yardım etmeye kararlı olan güçlü bir karakter. Psikiyatrist, psikoloji ve gerilim sevenler için mükemmel bir kitap. Hazır mısın, beynini biraz zorlamaya?
Tıp ve Psikolojinin Buluştuğu Nokta Psikiyatrist'te İnsan Dramı
2024 76. kitabı
Dr. Blankenburg, hem işinde hem de özel hayatında birtakım problemlerle boğuşan bir psikiyatrist. Bir gün Anna adında travmatik geçmişi olan bir hasta ile tanışmasıyla her şey alt üst oluyor. Anna'ya yardım etmeye çalışırken kendisini karanlık bir komplonun içinde buluyor. Psikiyatrist sadece gerilim dolu bir roman değil, aynı zamanda psikiyatristlerin ve hastalarının yaşadığı zorlukları da gözler önüne seren bir eser. Dorn, psikiyatristlerin de insan olduğunu ve kendi problemleriyle mücadele ettiğini ustalıkla anlatıyor. Roman, aynı zamanda psikiyatristlerin hastalarıyla kurduğu ilişkilerin ve bu ilişkilerin bazen tehlikeli boyutlara ulaşabileceğinin de altını çiziyor. Karakterlerin derinliği ve gerçekçiliği de romanın en etkileyici yönlerinden biri. Dr. Blankenburg hataları ve zaaflarıyla birlikte son derece inandırıcı bir karakter. Anna da travmaları ve çaresizliğiyle okurun duygularına hitap etmeyi başarıyor. Romanın diğer karakterleri de özenle işlenmiş ve hikayeye derinlik katıyor. Dorn, gerilimi ve dramı ustaca kullanarak okuru sayfalara bağlamayı başarıyor. Roman boyunca merak duygusu sürekli canlı tutuluyor ve okur son sayfaya kadar ne olacağını merak ediyor. Psikiyatrist, aynı zamanda psikolojiye ve insan doğasına dair ilginç fikirler de sunuyor. Psikiyatrist gerilim ve drama severler için olduğu kadar, psikolojiye ve insan doğasına ilgi duyanlar için de ideal bir okumalık. Wulf Dorn, bu romanla usta bir hikaye anlatıcısı olduğunu bir kez daha kanıtlamış.
2022 30. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2022 14:49
Psikiyatrist olan Ellen Roth erkek arkadaşı Chris'in "Özellikle İlginç Vaka" diye tanımladığı vakasını devralır. Şiddet mağduru olan isimsiz bir hasta Kara Adam tarafından izlendiğini ve onu almaya geleceğini söyler ve Ellen'den onu koruması için yardım ister. Ellen hastanın durumundan meslektaşı Mark'a bahseder ve Mark hastayı görmeye geldiğinde hastanın ortalıkta olmadığını ve böyle bir hastanın kayıtlara bile geçmediğini öğrenir. Chris Avustralya'da olduğundan dolayı klinikte hastayı gören tek kişi Ellendir. Ve Ellen koruyacağına dair söz verdiği hastasını bulmak için kendisini korkunç olayların içinde bulur. Psikolojik gerilim türünde hem sizi hayrete düşürecek hem de çok etkileyecek bir kitap. Daha önce Fobi kitabından Mark'ı tanıdığım için bazı olaylar beni şaşırtmadı onun dışında kitabın son 100 sayfası tahminimden bile daha ağır ve üzücüydü. Bu tarz kitapları seviyorsanız kesinlikle bir şans verin derim. · ⋆
Roman
2025 14. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 00:11
Mükemmeldi ! ''Kara Adam, Kara Adam. Kim korkar Kara Adam'dan?'' İlk sayfalarından itibaren heyecanla okuduğumu belirtmeliyim. Genç bir psikiyatrist doktoru olan Ellen Roth’a bir gün şiddet mağduru bir kadın hasta gelir. Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan hastaneden kaybolur. Ancak bir sorun vardır: Bu hastayı Ellen'dan başka gören olmamıştır. Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hastayı koruyacağına söz veren Ellen, bu işin peşini bırakmaz. Kendi hayatını da tehlikeye atan korkunç bir oyunun içinde bulur. "Oyun şimdi başlıyor." Bu noktada gerçekle hayal arasındaki ince çizgi giderek bulanıklaşır. Ellen, bir yandan bu gizemli vakayı çözmeye çalışırken, bir yandan da kendi iç dünyasının karanlıklarına sürüklenir. - ‘Kara Adam’ kim ? - Hasta kadın gerçekten var mıydı? - Lara kim? Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen muhteşemdi. Dili o kadar akıcı ki kitap okuyor gibi hissetmiyorsunuz. Psikolojik çözümlemeler, gerilim seven hemen okusun.

Wulf DornYazar · 7 kitap
20 Nisan 1969 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Muhabir olarak başladığı yazın yaşamına kısa öyküler yazarak devam etmiştir. Kısa zamanda korku-gerilim türünde ses getiren eserler yazmıştır. Wulf, on iki yaşında kısa öyküler yazmaya başladı ve ilk yayınını on altı yaşında yerel bir gazetede yaptı. Sonraki yıllarda gazete, dergi ve antolojilerde öyküleri yayımlandı. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce Wulf, bir psikiyatri terapisti ve klinik araştırmacı olarak çalıştı. Yirmi yıl boyunca zihinsel engelli insanlara mesleki rehabilitasyon ve iş koçluğu yaptı. Wulf Dorn, Jan Forstner, Mark Behrendt, Doro Beck, Simon Strode, Robert Winter gibi karakterler yarattı. Psikolojik gerilim romanları uluslararası en çok satanlar haline geldi ve ona En İyi Uluslararası Roman dalında Fransız Prix Polar da dahil olmak üzere pek çok ödül kazandırdı. Ekim 2009'da, ilk gerilim romanı TRIGGER, büyük bir başarı elde etti; psikiyatrist Ellen Roth'un büyüleyici hikayesi birçok dile çevrildi ve dünya çapında bir milyondan fazla sattı. Wulf, yazılarının yanı sıra David Bowie, Mario Puzo, David Lynch, Francis Ford Coppola ve Jack the Ripper'ın metinlerini Almanca'ya çevirmiştir. Aynı zamanda sesli kitap anlatıcısıdır ve Iris Berben, Anna Thalbach, Bibiana Beglau, Ekkehardt Belle, Benno Fürmann ve Alman punk efsanesi Bela B gibi oyuncularla sahne okumaları yapmıştır. Wulf ve eşi Anita, Güney Almanya'da yaşıyorlar.