Herkese Selamlar
Sizlere ilk defa okuduğum kanada edebiyatı eserinden bahsedeceğim. Kitap dedektif kitabı aslınsa akıcı ama ilk sayfalarda biraz anlamakta zorlandım yinede keyif aldım okurken. Zaten dedektif konulu kitapları çok severim beni bilir okuyucu arkadaşlarım. Konusuna gelelim kitabın;
Herkesin tanıdığı Jean keman öğretmenliği yapmak için yıllar sonra yeniden Montreal’a dönmüştür. Ancak bir akşam arabasından indiği sırada iki kurşun yemiş ve yoğun bakıma kaldırılmıştır. Dedektif Marechal ve Serge bu işin peşine düşerler. Önce okulundaki öğretmenler ile konuşup en son konuştuğu kişileri tespit etmeye tartışmalı kişi olup olmadığını öğrenmeye çalışırlar. Bu sırada yıllar önce ders verdiği bir öğrencinin izine düşerler.
Jean henüz ondört yaşındaki bir öğrencisine evde ders vermeye başlar. Ailesi bu durumu öğrendiğinde kızlarının dışarı çıkmasını yasaklar. Bu süreçte Jean o küçük kıza maalesef hoş olmayan şeyler yapmıştır… Okurken Jean’a çok çok fazlaca kızdım. Ve yıllar sonra döndüğünde o kızla tekrar görüşür elbetteki kız büyümüş kocaman kız olmuştur.
Peki Jean’ı vuran kimdi? Bu kız ile bağlantısı var mıydı?
Bu tarz katili son sayfalarda öğreneceğiniz bir eser isterseniz mutlaka okuyun. Sayfa sayısı az kurgusu oldukça güzeldi.