2024 105. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 10:52
Huzurlu günleriniz olsun... Bugün sizlere; yazar Buse Kudun yazmış olduğu, Epsilon Yayınevi bünyesinde çıkan, @thebookscupcake ile beraber okuduğumuz "Evrenin Sınırında" kitabının yorumu ile geldim... Luna'nın yalnız bir hayatı vardı... Yalnız ve karanlık... Yetimhane günlerinden sonra da pek parlak bir yaşantısı olmamış, küçük hırsızlıklarla yaşantısını sürdürmekteydi... Düşmanı çoktu, yanında bir tek Mete vardı lakin yalnızdı... Harabe evinde yapayalnız... Ta ki o akşam parlak yüzüğü görüp takınca yalnızlığı son bulacak ve karanlığın içinden çıkıp gelen asker Afel, görev için başka bir hayatın seçeneğini sunacaktır... Kehanetlerin isteğinde beş yüzük bir araya gelmeli ve düzen yeniden sağlanmalıydı... Beş yüzük beş sahibini bulamadan kendini gösteremez... Luna ve Afel için başka çağların başka evrenlerin varlığını keşfetme ve diğer yüzükleri bulma şansı gittikçe daha karmaşık bir duruma sürüklenecektir... Zaman kısıtlı, karanlık günler yakındı... Hele üçüncü sahip ortaya çıktığında cadıların yakıldığı bir çağın ortasında kendilerini bulacaklar ve yalanlar içinde bir arayış sürdürmeleri oldukça zorlaşacaktır... Tam bir seriye giriş kitabı... Abartısız, akıcı ve sade anlatımı sayesinde kitabın anlatımına odaklanmam ve evrenine girebilmem çok rahat oldu... Luna'nın dramatik geçmişi bu hikâyenin samimi kısmı olurken, yüzüklerin güçleri ve kehanet ikilisinin bir arada olma fikrini kitabın özgün ve sevilen yanıydı... Karakterlerin öyle mükemmel özellikli değil yalın hatta hayat koşullarından dolayı yanlış şeyler yapmış Karakterler olması bence hikâyeye ayrı bir güzellik ve samimiyet katıyor... Karakterler, evren geçişleri ve bunların arasında kurulan sağlam anlatımın kitabı oldukça güçlendirdiğini düşünmekteyim... Ama asıl olayları ve heyecanı ikinci kitapta yaşayacağız... Akıcı anlatımlı fantastik kitapları seven okurların yeni favorisi olacağından eminim... Okuyun efendim, teşekkürler #book #bookstagram #kitap #kitapönerisi
2024 Okuma Raporları
Evrenin SınırındaBuse Kudun · Epsilon Yayınevi · 202415 okunma