#kitapyorumu #seldaileoku
#tuzakkapı
"Gerçeği aramak takdire değer bir şey ama aynı zamanda en akla hayale gelmeyen kahredici acıları da ortaya çıkarabilir."
Geçmişin karanlık yüzünü unutamayan Rachel, kendi ayakları üzerinde durmak ister ve arkadaşının önerisi ile bir şirkette yönetim danışmanı olarak işe başlar. Patronu Michael, Rachel'ı sistem odası diye bilinen bodrum katında bir yere yönlendirir. Yalnız bu sistem odasına girerken de bir çok kapıdan geçmesi gerekmektedir. Rachel'ın korkulu rüyası o kapıların ardında kendisini bekliyordur.
Kitabın yarısına kadar zor geldim. Kızın melankolik haleti ruhiyesi beni öldürdü. Kendisi ile iç hesaplaşması beni yordu diyebilirim. Ama ama ama... Yarısında sonra okuduğum olaylar vay be dedirtti. Bilhassa Klostrofobig yanımı ortaya çıkardı. Okurken bir ara duvarlar üstüme gelmeye başladı. Geçmişinde yaşadığı durumu düşününce, kızda ki cesarete de gıpta ile baktım. Yürek yemiş belli ki... Olay örgüsü cidden akıllara durgunluk veren türdendi.
Babana bile güvenme diye boşuna dememişler değil mi? Ters köşe severiz ki, kitabın sonunda da iyi bir ters köşe yedim. Tahmin ettiğim hiçbir olay olmadı. Gizem, gerilim, intikam, acı ve ters köşe... Yazar konuyu güzel işlemiş.
Kitabın yarısına kadar dayanabilirseniz ikinci yarısında, sizi merakta bırakacak olaylara şahitlik edeceksiniz. İşte o ilk yarısı bir şey diyemem kararı size bırakıyorum.
Genel itibariyle sevdim. Bilhassa o son sayfalarda merak zirveyi gördü. Tavsiye eder miyim? Ederim tabiki. Olay örgüsünün ve o ters köşenin hatırına kitabı heba edemem.
#dredasaymitchell #psikolojikdram intikam #tersköşe #psikolojikgerilim #gizem #fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır #okumaközgürlüktür #okumayıseviyorum #readers #booker #kendikitaplarım #reklamdeğildir