2024 27. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 23:20
Kitabın konusu adı bilinmeyen bir kasaba, bilinmeyen bir tarihte işgale uğrar.İşgale karşı zaman içinde sessiz bir direniş başlar.Yazar İkinci Dünya Savaşı'nda işgalcilerin ve işgale uğrayanların iç dünyalarını gözler önüne seriyor.İşgal direnişi insanların kişisel çabalarıyla genel halka yansır.Zamanla kim işgalci kim tutsak olduğu karışır.Madencilikle uğraşan, kendi halinde yaşayan kasaba halkı bir sabah farklı bir manzaraya uyanır. Kasabaları düşman kuvvetleri tarafından işgal edilir. Oysa kasaba halkı savaşmayı bile bilmez. İşgal kuvvetlerinin amacı kasabadaki maden yataklarını sömürmektir. Kitabın mesajı ise özgürlük kavramının ne kadar önemli olduğu, savaşın iki taraf içinde insanda oluşturduğu yıpratıcı yönü anlatılır.Cesurca başkaldırının özgürlüğü bilen insanların yapacağı bir erdem olduğu ifade edilir. Yazarın beğenerek okuduğum eserlerinden biriydi.Savaşın gerçek yüzünü ortaya koyması yönüyle de başarılı bulduğum kitaplardan biri oldu.Okurken eseri ara ara olsam da genel itibariyle başarılı buldum.Herkesin mutlaka okuması gereken eserlerden biri olduğunu düşünüyorum.
Ay BattıJohn Steinbeck · Remzi Kitabevi · 20102,347 okunma