En Çok ABARTILAN Kitap!
2024 61. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 18:20
YouTube kitap kanalımda Rezonans Kanunu kitabını yorumladım: ytbe.one/IH6SPIWofyU EYVAH! Yoksa bu kitap Simyacı'nın yeni sürümü mü? Bu incelemeye yorum yazan herkese bu kitaptan çok daha nitelikli ve gerçekçi kitaplar önerdim. Bu yüzden kitap önerisi almak için yorumlara bakabilirsiniz. Bugüne kadar çok kitap gördüm ama bu kitap kadar okuruna hayal satıp onu manipüle eden bir kitap daha görmedim. Bu kitabı okumak yerine gidin New Age bir mistik tarikata girip dini bir ritüel yapın size çok daha iyi gelir. Kitap, sen herhangi bir şeyi yeteri kadar istedikçe ve ona inandıkça onun KESİNLİKLE gerçekleşeceği argümanı üzerinden ilerliyor. 2024 yılında hâlâ böyle kitapların okunuyor olması ve bunun da hayallerin çoğu zaman gerçekleşemediği, torpillerle ve emek sömürüleriyle dolu bir ülke olan Türkiye'de çok satanlar listesine girmesi ne kadar da ironik. Yazarın kitap boyunca "rezonans alanı" dediği şey aslında Hint dinlerindeki Karma öğretisinin bir çakması. Yazar bu kitabı yazarken yeni hiçbir şey ortaya koymamış yani. Hinduizm ve Budizm'i karıştırıp üstüne biraz kuantum enerjisi sosu eklerseniz ve Albert Einstein alıntılarıyla da baharatlandırırsanız siz de kolaylıkla böyle bir kitap yazabilirsiniz. Pokemon'daki Jigglypuff karakterini hatırlayanlarınız var mı? Hani söylediği şarkıyla etrafta onun sesini duyan herkesi uyutan bir pokemondu. İşte bazı kitaplar da Jigglypuff gibidir arkadaşlar. Yani bu kitabın da herkesi uyutan kitlesel bir etkisi var. İnsanlar bu kitabı okuyup ciddi ciddi hayatlarının birden değişeceğine inandırılıyor. Zaten başlıkta da dediğim gibi, oldum olası Simyacı gibi "evrenin işaretleri, evren işbirliği, bla bla bla" anlatan kitapları sevmemişimdir. Gerçek hayatta hiçbir karşılığı yok bu kitapların. Yani bu kitabı okumak yerine gidip akıcı bir Rus edebiyatı romanı okurum, çok daha gerçekçi bir dünyayla karşılaşırım bence. Hem size şu an bir makarnanın da enerji yaydığını söyleyip buna inanacak binlerce insan bulabilirim. Müridini bulduğunuz her fikir, bir süre sonra bir inanca dönüşebilir. İşte bu kitabın yazarı olan Pierre Franckh da müritlerini bulabildiği ve artık bir popüler kültüre dönüştüğü için insanlar da kitlesel kaygılarla hareket edip kendilerini bu kitaba sorgusuzca teslim ediyor. Bugüne kadar gördüğüm bütün kişisel gelişim kitaplarının genel sorunu bu kitapta da vardı. Dünyadaki her şey bireysel isteklerle gerçek oluyormuş da dış faktörler hiç önemli değilmiş gibi bir akış vardı yine. Sadece kalple, sevgiyle, kendine inanmakla dünya değişseydi, bir gün herkes zengin olurdu. Oysaki isteklerimizin gerçekleşmesi çoğu zaman bizimle alakalı bir konu değil. Farklı farklı değişkenlerin uyumlu şekilde bir araya gelmesiyle birlikte mümkün olabilen bir şey bu. Yani rezonans kanunu sana istediği kadar "evet" desin, gerçek dünyada sana "hayır" diyecek olan o kadar engel çıkacak ki karşına, bu hayal satan kitapların ne kadar içi boş kitaplar olduğunu fark edeceksin. Dış dünyadaki torpiller, emek sömürüleri, vahşetler, yaşadığın coğrafyanın zorlukları, iklim koşulları, doğal afetler, hastalıklar, toplumsal cinsiyet, ailenizin baskıcı olup olmaması gibi bütün gerçekler yüzüne çarpacak. Düşünsenize, bir insan hem Dostoyevski, Oğuz Atay, Albert Camus gibi hayatın esas gerçeklerini anlatan varoluşçu yazarları seviyor hem de Rezonans Kanunu kitabını... Eğer bu denklemde tarafınızı seçmediyseniz gerçekten büyük bir okur kimliği çelişkisi içindesiniz demektir. Ayrıca bu kitabın içine Sokrates'ten alıntı koyulmasına da kahkahalarla güldüm... Emin olun ki, Sokrates, Atina'daki demokrasi yüzünden idam edilmeden önce onun eline Rezonans Kanunu kitabı verilseydi, baldıran zehrini kendisinden önce bu kitabın yazarına içirmek isterdi. Hem bir kitabın içine Einstein'dan alıntılar koyduğunuzda o kitabı bir bilim kitabı haline getirmiş olmuyorsunuz. Tipik bir parapsikoloji kitabı olur anca bundan. Ayrıca kitabın içinde verildiği söylenen bilimsel referansların sadece bu yazıların kaynağı çevrelerce kabul gören ve bilim dünyasında yeri olmayan sözdebilimcilerce destekleniyor olması da işin cabası. Bu kitabın içinde alıntıları olan diğer isimlerden bazıları: Hz. İsa, Kafka, Goethe ve böyle devam ediyor... Hristiyanlık'ın Tanrısı olan İsa acaba çarmıha gerilirken kendi rezonans alanının farkında değil miydi de öldürüldü? Peki ya Kafka, babası onu her gün zorbalarken acaba ona rezonans alanından mı bahsetmeliydi? Ya da Goethe, karşılıksız aşkı olan Charlotte'nin onu sevmesi için bir paket rezonans alanı mı hediye etmeliydi? Bu arada bütün bunları derken şunu demiyorum ki, hayallerinizin peşinden gitmeyin, tutkularınızı aramayın ya da dünyada her şey kötü gidiyor diye iyimser olmayın... Dediğim şeylerin bunlarla alakası yok. 2024 yılında yaşadığınız ülkede birazcık gerçekçi olun diyorum. Hepsi bu. Yazarın bu kitabının başarıya ulaşmasının asıl sebebi, yazarken retorik bir dil kullanarak okurunu bir nevi hipnotize etmesi. Beynin ve karakterin şekillendirilebilir olması, kitapta içimizden yaydığımız enerjinin çevremizi belirlemesi, pozitif enerjinin gücü gibi bazı keyifli yönler var kitapta. Fakat dış faktörleri ve dönem ile bölgenin sosyoekonomik koşullarını yadsıyan bu tür kitaplara her zaman düşük puanlar vermeye devam edeceğim. Kendi benlik kanunuma göre okurluk alanıma böyle bir kitabın bir daha girmemesini diliyorum.
Rezonans KanunuPierre Franckh · Koridor Yayıncılık · 202525,9bin okunma
1 +1'leme
1.960 Gösterim
Oğuz Aktürk
büyük konuşmayayım ama artık 1000kitap’ta inceleme paylaşmanın bir anlamı kalmamış gibi görünüyor. 1-2 yıl önce aynı tarzdaki incelemeler 1 günde bile yüzlerce kişiye ulaşırken şu an yazdıklarım kimseye ulaşmıyormuş gibi hissediyorum. yazılarımı ve kitap yorumlarımı daha çok instagram’daki “alintilarlayasiyorum” ve x’deki “oguzakturk” profilimde paylaşıyorum artık. uzun bir süreliğine 1000kitap’ta inceleme paylaşmaya elveda 👋🏻
Oğuz Aktürk
1000kitap algoritmasının eskisi gibi olmamasından dolayı uzun bir süre boyunca inceleme paylaşmayacağım için bu incelemeyi okumanızı tavsiye ederim. kaçıran kaçırır sonra da önünüze düşmez ona göre 🤓
Bu ve bunun gibi kitaplar neden çok satıyor anlayabilmiş değilim. Yakın çevrendeki birinin söyleyeceği şeyleri söylüyorlar
Oğuz Aktürk
evet, tamamen duymaktan hoşlanacağınız şeyleri söylediği için çok satıyorlar bence kitap önerim: - tolstoy, aile mutluluğu
Maalesef ben de okudum. Kuantum denen şey aslında bize yedirilen yarı mistik yarı enerjik bir şey değil. Sizi takip ederek tanıştığım yazarlardan ve kitaplardan hiç pişmanlık duymadım. Umarım şimdi vereceğiniz öneri okumadıklarımdan biri olur.
Oğuz Aktürk
çok teşekkür ediyorum kitap önerim: - hermann hesse, ağaçlar
Fazlaca gözüme çarpıyordu her yerde. Tavsiye edenler de oldu ama popüler kitaplara hep bi soğuk bakarım ilk başta. Aydınlattığınız için teşekkürler ☺️
Oğuz Aktürk
çok teşekkürlerr kitap önerim: - albert einstein, benim gözümden dünya
Kendimi tehlikeye karşı kalkan kuşanmış gibi hissettim incelemeniz sayesinde✨
Oğuz Aktürk
çok sevindim o halde kitap önerim: - anar rızayev, beş katlı evin altıncı katı
Kitabı aldım ama henüz okumadım, 2025 te okunacak kitapların içine koydum. Yorumunuzu okuyunca, okumasam mı dedim. 😇
Oğuz Aktürk
siz nasıl isterseniz tabii kitap önerim: - trevanian, şibumi