·336 syf.····Okunma: 17 Aralık 2024 22:10 “İnanılmaz rekabetçi olan toplumumuzda, kendimizi gerçekten nasıl iyi hissedebiliriz ki?”
“Kendi zayıf yönlerimizi kabul etmediğimizde nasıl büyüyebiliriz?”
Dr. Kristin Neff öz şefkat üzerinde araştırmalarını sürdüren bir psikolog. Öz şefkatin gelişmiş olmasının bize verdiği güvenlik hissiyle hayata kendimizi daha rahat açabileceğimizi savunuyor. Öz eleştirinin bizim için ne kadar yıkıcı bir şey olduğunu, öz saygıyla olan benzerliklerini ve farklılıklarını önümüze koyuyor. Her bölümde farklı bir konu üzerinden ve kendi hayatından örnek vererek anlatıyor. Her bölümün içerisinde de o konu için uygun olan ve iyi geleceğini düşündüğü alıştırmaları eklemiş.
Kendinizi sürekli eleştiriyorsanız, mükemmeliyetçiliğin size zarar verdiğini düşünüyorsanız bunun için faydalı olabilecek bir şeyler arıyorsanız bakabilirsiniz.
Bir faydası olacağını düşünüyor muyum? Belki tamamen her şeyi değiştirir ya da dönüm noktası olur diyemem. Ama öz eleştiri konusunda çok yıpratıcı olmanın önüne geçip kendimiz için neler yapabiliriz sorusuna cevap aramamızı sağlayacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.
“Mutluluk şeylerin kendisinde değil, onlardan aldığımız zevktedir.”