2024 32. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2024 15:54
#okudumbitti Yazardan okuduğum bu ilk eserin dil ve anlatımı muhtemel çeviri ve editör (sel yayınları) kaynaklı, çok akıcı değildi. Zaman geçişlerinde fluluk vardı. Konu itibariyle, temelde fillerin avlanmasına ve nesillerinin tükenmesine karşı direniş ve farkındalık başlatan bir kahramandan söz edilsede, alt metinde güçlü bir yalnızlık teması işlenmişti. Karakterlerin yeterince güçlü anlatılmaması veya kendilerini anlatmaması, onları özümseyip bağ kurmama engel oldu, buda etkileyiciliği azalttı.Ayrı ayrı değerlendirildiğinde çok hoş cümleler ve paragraflar olduğunu söyleyebilirim. "Cennetin Kökleri" diye sözedilen Adalet, Özgürlük ve sevgi gibi erdemlerden bahsedilmesini önemli gördüm. Dikkatimizi bir yandan da afrika kıtasındaki açlık ve sefalete, sömürü ve iklimsel felaketlere çekmesini de kıymetli buldum. Genel olarak sarsıcı bir kitap olduğunu söyleyemem ancak okunmaya değer bir eser olduğu ortada. "Dağa ile olan mücadelemizi kazanırsak, kaybetmiş olacağız" cümlesiyle incelememi bitiriyorum.
Cennetin KökleriRomain Gary (Emile Ajar) · Sel Yayıncılık · 2024189 okunma