Puan vermedi·408 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Aralık 2024 13:14 Aşkın Peşinden - Adım Kader'di Kaderimi Yaşıyordum
Zekeriya Eflioğlu'nun gerçek bir hikayeden yola çıkarak kaleme aldığı Aşkın Peşinden romanı, baş karakter Kader'in zorlu yaşam mücadelesini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Roman, küçük yaşta başına gelen talihsizlikler zinciriyle sarsılan Kader'in, hayata tutunma çabası ve yaşadığı acıları derinlemesine işliyor.
Kader'in küçük yaşta yaşadığı yanık ve tecavüz gibi travmatik olaylar, romanın genel atmosferini belirliyor. Yazar, bu olayların Kader'in psikolojisi üzerindeki derin etkilerini ve hayatının seyrini nasıl değiştirdiğini oldukça etkileyici bir şekilde anlatıyor. Kader'in masum bir bebeğe anne olmak zorunda kalması, gençliğini feda etmesi ve hayallerinden vazgeçmesi, okuyucuda derin bir üzüntüye neden oluyor.
Roman boyunca Kader'in yaşadığı zorluklar vurgulanırken, aynı zamanda hayata karşı gösterdiği direnç ve mücadele de ön plana çıkıyor. Yazarın "Bu hayat bir imtihan dünyası... Ne ile imtihan olduğunuzu bilmek istiyorsanız hayatınızda nelerin yolunda gitmediğine bakınız..." sözleri, Kader'in yaşadıklarının bir imtihan olduğu düşüncesini güçlendiriyor.
Zekeriya Eflioğlu'nun sade ve akıcı anlatımı, okuyucuyu romanın içine çekiyor. Yaşamın acımasız yüzünü gözler önüne seren roman, aynı zamanda umut ve dayanışma mesajları veriyor. Kader'in yaşadıkları, okuyuculara hayatın değerini ve zorlukların üstesinden gelmenin önemini hatırlatıyor.
Aşkın Peşinden, duygusal yoğunluğu ve gerçekçi anlatımıyla okuru derinden etkileyen bir roman. Romanın en çarpıcı cümlelerinden biri olan "Yastık değiştirince baht değişmiyor" ifadesi, Kader'in evliliklerinde yaşadığı hayal kırıklıklarını özetliyor.
Bir hayat mücadelesine tanıklık edeceğiniz bu kitapta, kitaplarla kalın.