Puan vermedi·260 syf.····Okunma: 18 Aralık 2024 00:00 Nihal Atsız ve Sabahattin Ali zamanında solculuk suçlamasının olduğu Almanya ile ittifak yaptığımız döneme ait kitap.
Savaştan dolayı fakir olan halk iyice fakirleşmiştir. Üstüne bir de halkı düşünen ve kendine çabalayan insanlar da içeriye alınmaktadır. Bunlardan biri olan Mustafa öğretmenlik yapmaktadır. Yazdığı şiir kitabı toplatılmış tekrar yazmış ve bu sefer hakkında tutuklama kararı çıkmıştır. Polise teslim olmak ile olmamak arasında gidip gelmektedir. Aranılan bir numaralı suçlu haline gelmiştir. Dönemin teknoloji yetersizliğinden dolayı yakalanması zordu ama imkansız değildi. Bu süreçte eşi ve Arkadaşlarından onu saklamaları için yardım ister ama bu yardım bencilce geldi bana. Yaptığının suç olduğunu biliyor ama suçu bireysel yaşaması gerekirken etrafındaki insanları da zan altında bırakıyor. Teğmen arkadaşı onu saklamadığı için baya alınıyor kırılıyor ancak adam asker ve solculuk suçlaması ile tutuklama kararı olan birini saklayarak mesleğinin tehlikeye atmamasını anlayışla karşılaması gerekirdi. Bu açıdan Mustafa ya ayar oldum .
Genel olarak o dönemi bol bol anlatan bir kitap olmuş. Dönem kitabı seviyorsanız okunabilir