2024 58. kitabı
#BaşınSağOlsun Bugün sizlere uzun zaman sonra böylesine beni etkileyen bir kitap ile geldim. Kitabımız @yksldmrblg ' a ait ve bir annenin öldükten sonra oğlu ve kızı için yazdığı mektuplar üzerinden ilerleyen bir eser. Kitabımız Oğlan'ın, annesinin cenazesinden sonra kardeşinin ısrarı ve annesinin vasiyeti ile 1 hafta, annesinden kalan evde onun çiçeklerini sulaması için kalmasıyla başlıyor. Ancak her şey bu kadar değil. Yazarın Hoş Geldiniz eserini severek okumuştum ve orada karakterlerin isminin anılmaması garip gelse de hoşuma gitmişti bu eserde de yine karakterlerimizin bir adı yok. Kız kardeşi, doktor hanım iken annesi Hemşire Hanım bir de geçmişten gelen kalp yaramız Şirinlik Muskası var. Karakterlerimize gelecek olursak oğlan, kırklı yaşlarında kendi alanında bir çok iş denemesine rağmen bir türlü istediği başarıyı elde edememiş, annesi Şirinlik Muskası ile evlenmesini doğru bulmamış ve zamanla kardeşinden ve annesinden uzaklaşarak Iki Yakası Bir Araya Gelmeyen şehirde kendince bir hayat sürerken annesinin vefatı ile memlekete dönen ve hayatın hiçbir evresinde dakik olmadığı gibi cenazeye de ucu ucuna yetişen birisi. Kardeşi Doktor Hanım ise oğlanın tam tersi, dakik, bilinçli başarılı olarak tanımlanan bir kadın. Kendisi gibi eşi de doktor ve yetişkin bir kız bir oğlu var. Annemiz ise Hemşire Hanım, emekli olmaya evin bir eşyasını almayı unuttuğu gün karar veren bana göre idealist bir kadın. Hemşire Hanım bu hayatta kendine biçilen rolün anne olmak olduğunu düşünerek ilk başta eşine annelik yapmış sonrasında da bu rolünü kaybetmemek için oğlu üzerindeki anneliğini hiç bırakmak istememiş birisi. Öldükten sonra ölmek istemediği için mi yoksa hayatta izi kalması için bilinmez belki de oğluna yol göstermek için çiçek saksılarının altına 7 gün için ayrı ayrı mektuplar bırakmış ve her gün belirli sıradaki sulanan çiçeğin saksısının altındaki mektubu okumasını istemiş. Mektuplar sadece oğlana değil bana da yol gösterdi. Annem çiçekleri çok sevdiği ve yetiştirdiği için birçok çicekle birlikte büyüyen birisi olarak çiçeklerin anlamlarına yönelik yazılan sözler beni hep etkilemiştir. Kitabın her bir satırı özellikle annenin her bir mektubu kalbime işledi. Benim için etkileyici bir eser oldu. Hepimiz kendi çiçeğimizi bulalım.
Başın Sağ OlsunYüksel Demir · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202423 okunma