·224 syf.····Okunma: 10 Mayıs 2024 10:50 "İnsanın üç büyük sırrı: Birincisi doğmadan önce biz var mıydık, varsak neydik? İkincisi ölümden sonra yaşam var mı, varsa nasıl? Üçüncüsü doğum ile ölüm arasındaki süreç. Bu yaşadıklarımız bir düş mü yoksa gerçek mi?" İşte beni kitaba çeken, ilgiyle okumamı sağlayan o bölüm. Bu üç büyük sır bir üçlemede ele alınıyor.
Üçlememizin ilk kitabı ve başkahramanımız olan Tansık -kelime anlamı olarak mucize- babası ile birlikte "insan klonlama" üzerine çalışan bir bilim insanı. Bu konu üzerine çok yol katetmiş bu iki insanın yolu, günün birinde acı bir şekilde ayrılır. Tansık, ailesini oluşturan üç kişiyi de kaybetmiştir. Bu da yetmezmiş gibi ailesini yok eden kişi, Tansık'ın da peşindedir ve Tansık bu kişiyi öğrenmek için arkadaşlarıyla çeşitli yollar dener.
Din, felsefe, fizik, parapsikoloji gibi alanları birleştirip düşüncelerini aktarmaya çalışan yazarın dili oldukça sade. Üçleme arasında benim en çok beğendiğim kitap bu oldu. Konusu ilginç, cümleleri akıcı ve okuması keyifli bir kitaptı.
İyi okumalar :)