2024 196. kitabı
''Büyük şoklar hele ki acılı sonlar yepyeni güzel başlangıçlara gebedir.'' Soydan ailesi, ataerkil yapısı, hırsın, gücün, zenginliğin ve mevkinin önemli olduğu ve bu uğurda herşeyin yapılabileceğini gösteren bana göre karanlık bir aile. Dede Hüseyin Soydan, belediye başkanıdır. Oğlu Güçlü Soydan, babasının yerine geçmeyi bekleyen biridir. Adı bile konurken ailenin gücüne vurgu yapılmak iştenmiş. Erkek torun beklenirken dünyaya gelen Güneş Soydan, ailesinin ve soyunun aksine güce ve zenginliğe değil sevgiye inanan bir kızdır. Ama ailesi yüzünden istediği hayatı yaşayamamaktadır. Profesör Cem Güneş, yıllar önce şahit olduğu olaylar yüzünden kasabadan ayrılmak zorunda kalmış ve 12 yıl sonra kasabaya dönmüştür. Gelir gelmez yeri ile dikkat çeken bir öğrenci yurdu yaptırmış ve ilgilenmesi için eğitimine destek olduğu Cem Güney'e bırakmış ve ihtihar etmiştir. Hüzeyin Soydan ve Cem Güneş arasında geçmişte yaşanılanlar ve akıl almaz sırlar... Profesör arkasında bir mektup bırakır hem de Gümüş Soydan'a. Hikayeyi, yaşanılan o karanlık günleri, büyük sırları ve profesörün intihar sebebini mektubu okuyan Gümüş'ten dinliyoruz. Ataerkil aile yapısına değinen, kadının yaşadığı zorlukları gözönüne sermek isteyen, toplumsal sorunlara ve sosyolojik yapıya dikkat çekmek isteyen @yazarulassever biz okuyucuların karşısına farklı ve güzel bir kurgu ile gelmiş. Kimi zaman duygulandıran, kimi zaman sinirlendiren, kimi zaman gülümseten bir okuma bekliyor okuyucuyu. Akıcı ve sade dili ile okurken zorlanmayacağınız güzel bir kitap tavsiyesi bırakıyorum sizlere. Ulaş Sever Dönüş Semra
DönüşUlaş Sever · Destek Yayınları · 202411 okunma