Puan vermedi·196 syf.····Okunma: 12 Aralık 2024 01:19 Sicilya kralı Leontes, yakın arkadaşı Bohemya kralı Polixenes'i sarayında ağırlamaktadır. Ama Polixenes işleri olduğundan saraydan ayrılmak ister. Sicilyalı kral Leontes arkadaşıyla konuşur, kalması için ikna etmeye çalışır ancak pek etkili olamaz. İkna edemez arkadaşını. Karısından, Bohemya kralını kalması için konuşarak ikna etmesini ister. Ve Polixenes'te Hermione konuştuktan sonra kalmaya karar verir.
Fakat Leontes'in içine bir şüphe düşmüştür. Kendisi konuştuğunda arkadaşını ikna edememişti. Ama karısı konuştuğunda hemen ikna olmuştu. Bunu üzerine Leontes, arkadaşı ve karısının arasında bir ilişki olduğunu düşünür. Kıskançlığa düşer ve olaylar zinciri başlar. Gözü şüphe ve kıskançlıktan başka bir şey görmez. Karısı Hermione'nin öyle bir şey yapmayacağını söyleyenlere bile inanmaz, kendi bildiği yoldan şaşmaz.
Shakespeare eseri olduğu için okuması keyifliydi. Ama nedense adını koyamadığım bir belirsizlik vardı. Bir yerlerde bir şey eksik gibiydi. Yine de sıkmadan akıcı bir şekilde kendini okuttu