Öncelikle ben yazarı sosyal medyadan takip etmeden görmeden okumuş bir okuyucuyum. Bu şekilde aslında ön yargısız olarak okumuş oldum.
Kitap aslında 'outliers ' kitabının türkçeleşmiş hali gibi. Yani Türk yaşamlardan örnekler daha sık tutulmuş.
Son iki bölüme kadar yazar bizi dediği gibi gerçeklerle yüzleştiriyor. Genel olarak kişisel gelişim kitaplarında 'sen yaparsın , özelsin, yeterince çalışırsan her şey olur' gibi konular baz alınırken bu kitapta; başarı dediğimiz olayın aslında sadece çalışmaktan ibaret olmadığını ve genel olarak 'şans' adı altında toplayabileceğimiz bir çok verinin de dahil olduğunu anlatıyor. Yine 'outliers' kitabı da bunu savunur.
Evet böyle kitaplar oldukça demoralize edebiliyor. Buna hazır olup okumak gerekir. Yazar sonunda sizi motive edicem diyor sadece o kısmı pek başarılı bulamadım kendimce yada benim üzerimde çok efektif olmadı belki.
Yine de güzel bir amaç uğruna yazılmış ve başarılı bir kitap. Çünkü bu tarzda yazılmış nadir kitaplardan biri. Behçet Yalın Özkara